'Baskomiserim' Diyerek 300 Bin Lira Dolandirdilar

Izmir’in Çesme ilçesinde telefonla aradiklari kisiyi kendisini baskomiser olarak tanitarak 300 bin lira dolandiran sahis ve suç ortagi, Çesme Emniyet Müdürlügü Asayis Büro Amirligi ekipleri tarafindan yakalandi. Islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen 2 kisi, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'Baskomiserim' Diyerek 300 Bin Lira Dolandirdilar
Edinilen bilgiye göre, Çesme Emniyet Amirligine gelen M.I.S. adli bir kisi, 4 Temmuz Sali günü kendisini baskomiser olarak tanitan bir kisi tarafindan telefonla arandigini ve kendisinin sorusturma dosyasinda ve kuyumcu soygununda adi geçtigini, evinde bulunan para ve degerli esyalari adresine gelecek olan sahsa teslim etmesi gerektigini, aksi takdirde evinde arama yapilacagini ve suçlu duruma düsecegini söyledigini, bunun üzerine evinde bulunan yaklasik 300 bin lira degerindeki ziynet esya ve nakit parayi kapiya gelen sahsa teslim ettigini anlatti. Nakit parayi ve ziynet esyalarini teslim ettikten sonra ise süphelendigini ve dolandirildigini anladigini belirten M.I.S., kendisini dolandiran kisilerden sikayetçi oldu. Çesme Emniyet Müdürlügü Asayis Büro Amirligi ekipleri harekete geçerek kamera ve çevre arastirmasi sonucunda tespit ettikleri I.B. ve A.H.A.’yi 8 Temmuz Cumartesi günü yakaladi. Süphelilerin üzerinde yapilan aramada 300 bin lira degerindeki nakit para ve ziynet esyasi da ele geçirildi.

Asayis Büro Amirligi ekipleri tarafindan gözaltina alinan I.B.’nin 14, A.H.A.’nin ise 5 ayri suçtan sabika kaydi bulundugu tespit edildi. Yapilan islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen 2 zanli, tutuklanarak cezaevine sevk edildi.
Kaynak: İHA