DPÜ'den Hulusi Akar'a Fahri Doktora Unvani

Milli Savunma eski Bakani ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar’a Kütahya Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) tarafindan fahri doktora unvani verildi.

DPÜ'den Hulusi Akar'a Fahri Doktora Unvani
Akar, Kütahya Dumlupinar Üniversitesinin (DPÜ) 2022-2023 egitim-ögretim yili mezunlari için düzenledigi törene onur konugu olarak katildi.

Törende Hulusi Akar için hazirlanan belge, Rektör Prof. Dr. Kâzim Uysal tarafindan takdim edildi.

Rektör Uysal ve DPÜ’ye tesekkür eden Akar, Kütahya’nin bir çok özelligi ile öne çikar sehirlerden biri oldugunu ifade etti.

Akar, "Kütahya’nin önemi bizim için büyük. Dumlupinar’daki direnis, ülkemizi haksiz sekilde isgale kalkanlara karsi gösterilen cesaret hiçbir zaman unutulmadi.Tarihimizde altin harflerle yerini aldi. Bu ismi tasiyan üniversitede sizlerle bir arada olmanin mutlulugunu ve heyecanini yasiyorum. Toplumun gelecegi egitim-ögretimle baglantilidir. Kurumlarimizin yapacagi egitimin büyük deger tasidigina inaniyoruz. Bir millet egitimini ihmal ederse, ileride sorunlarla karsilasir. Ekonomik sorunlar çözülebilir, terörle mücadele edilebilir, ama egitim olmazsa olmazimizdir. Güçlü Türkiye’den bahsediyoruz. Türkiye’nin sanli tarihinden bahsediyoruz. Dumlupinar’dayiz. Bu nedenle, gelecege bakarken hepsinden ilham almali ve ders çikarmaliyiz. Sevgili gençler, bunun için çok çalismamiz gerekiyor. Çok çalismaliyiz" ifadelerini kullandi.

Üniversitenin senatosunun aldigi karar uyarinca Türkiye’nin uluslararasi arenada hak ettigi yeri ve sayginligi kazanmasi yolunda samimiyet, cesaret ve üstün gayretlerle çalisan asker, siyaset ve diplomasi insani olarak ulusal, bölgesel ve küresel barisa katkilarini, Türk Savunma Sanayiinin gelistirilmesine yönelik özverili çalismalarini ve Ülkemizin ulusal çikarlarinin gözetilmesindeki fedakârliklarini dikkate alinarak fahri doktora unvanina layik buldugu Hulusi Akar için hazirlanan belge, Rektör Prof. Dr. Kâzim Uysal tarafindan Akar’a sunuldu.
Kaynak: İHA