Belediyenin 2 Aydir Sermedigi Asfalt Mahalle Halkini Isyan Ettirdi

Kayseri’nin Kocasinan ilçesine bagli Ertugrul Gazi Mahallesi’nde belediyenin yaklasik 2 ay önce yenilemek için kazidigi asfalti sermemesi mahalle halkini isyan ettirdi.

Belediyenin 2 Aydir Sermedigi Asfalt Mahalle Halkini Isyan Ettirdi


Ilçeye bagli Ertugrul Gazi Mahallesi Akbülbül Caddesi’nde yaklasik 2 ay önce yenilenmesi için asfalt kazindi. Altyapi çalismalarini yürüten belediyenin asfalt sermemesi üzerine mahallede oturan vatandaslar bilgi almak için belediyeyi aradiklarinda ise tüm islemlerin bittigini fakat Kayseri Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (KASKI) tarafindan uygulanacak islemlerin bitmedigi cevabini aldilar. Yaklasik 2 aydir asfalti bulunmayan mahalledeki vatandaslar, araç geçislerinde kalkan toz tabakasi nedeni ile bahçelerinde bile oturamadiklarini söyleyerek yetkililerden islemlerin tamamlanmasini istiyor.

"Bir sürü rezillige ragmen hala hiçbir hareket yok"

Yaklasik 5-6 gündür konu ile ilgili hem belediye hem de KASKI ile iletisime geçtigini fakat hiçbir çalismanin olmadigini söyleyen mahalle sakini Serap Engez, “Burasi Ertugrul Gazi Mahallesi Akbülbül Caddesi. Yaklasik 2 ay önce bu yol kazinmis ve kazindigi zaman da elektrik ve KASKI’nin bir takim islemleri oluyormus. Burada bazi isler halledilmis ama KASKI ile alakali sikinti henüz giderilmedigi için biz burada magdur olduk. Burada evlerimiz bahçeli ve burasi toz toprak içinde. Çikip bahçemizde oturamiyoruz. Sicaklik çok fazla ve cami balkonu açamiyoruz. Burada bu tür sikintilar yasiyoruz. Yaklasik 5-6 gündür hem Kocasinan Belediyesi ile hem de KASKI ile görüsülüyor. En kisa zamanda olacak gibi söylendi ama hiçbir faaliyet yok, hiçbir hareket yok hala. Otobüsler buradan geçiyor, adamlar gaza basip geçiyor burasi toz toprak oluyor. Arabalarimiz mahvoluyor. Yikatiyoruz tekrardan batiyor. Bir de benim açik otoparkim var fakat asfalt kazindigi için aracimla otoparkima giremiyorum. Aracin tamponunda ciddi hasarlar meydana geldi. Bunun disinda da ilk kazi sirasinda elektrikte sikinti yasandi bu da alarmimizi aktif hale getirdi. Içeride prizlerde sikinti olustu, onlari yaptirdik. Bir sürü rezillige ragmen hala hiçbir hareket yok. Artik herkes isinin basina gelerek yapmasi gerekeni yapsin” dedi.

Kaynak: İHA