Bayram Tatili Çesme'ye Doping Oldu

Kurban Bayrami tatilinde turizm cenneti Çesme, 1 milyonun üzerinde tatilciyi agirladi. Bayram tatili sonrasinda degerlendirme yapan Çesmeli turizmciler, 9 günlük bayram tatilinde tatilcilerin Çesme’ye akin etmesiyle birlikte turizmcilerin yüzünün güldügünü ve bayram tatilinin doping etkisi sagladigini söyledi.

Bayram Tatili Çesme'ye Doping Oldu
Çesme’de turizmcilerin ve esnafin yüzünü güldüren 9 günlük bayram tatilinde, tatil boyunca Çesme ve Alaçati otoyol giselerinden 227 bin 148 araç girisi olurken, 48 bin 500 olan Çesme’nin nüfusu, tatilcilerin akin etmesiyle 1 milyonu asti. Yüzleri güldüren bayram tatilinin ardindan Çesme’deki doluluklarin yüzde 55-60’lara düstügünü belirten Çesme Turistik Otelciler Birligi (ÇESTOB) Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Biner Tuggan, "Bayramla birlikte yüksek sezon da baslamis oldu. ’Turizmcilerin yüzü güldü’ diyebiliriz. Bayram tatili doping etkisi sagladi. Çünkü geciken bir sezon söz konusuydu. 9 günlük bayram tatilinin ardindan tahmin ettigimiz gibi bir sakinlik var. Bu durumu zaten bekliyorduk. Ayin 10’undan itibaren bu sakinligin sona erecegini ve Çesme’nin güzel günlerinin gelecegini görüyoruz. Her geçen yil sezonu uzatma yolundayiz. Son dönemlerde mevsimlerin degismesi ve hava sicakliklarinin artmasiyla, ayrica belediye tarafindan çesitli etkinliklerin düzenlenmesi nedeniyle sezonun ekim ayi sonlarina kadar uzamasini bekliyoruz. Çesme’de neredeyse ekim ayi sonuna kadar denize girilebiliyor. Dolayisiyla sezon da ekim ayi sonuna kadar devam ediyor" diye konustu.



"Çesme’de her bütçeye uygun tatil söz konusu"

Sosyal medya sayfalarinda Çesme’nin pahali oldugu algisi olusturulmaya çalisildigini da vurgulayan Tuggan, "Özellikle sosyal medyada Çesme’nin çok pahali oldugu ile ilgili bir algi olusturulmaya çalisiliyor. Ancak Çesme’de herkese, her bütçeye uygun tatil söz konusu. Isteyen 5 yildizli bir otelde kendi bütçesine uygun tatil yaparken, küçük otellerde de makul fiyatlarla tatil yapabilirler. Çesme, farkli bütçelerde farkli tatil imkanini da tatilcilere sunuyor" diye belirtti.

Kaynak: İHA