Basaksehir'de Afet Egitim Alani Kuruluyor

Basaksehir Belediyesi, dogal afetlerde görev yapacak profesyonel ekiplerin yetistirilmesi için önemli bir adim atti. Çalismalarin basladigi afet egitim alanini ziyaret eden Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu, “Afetlere karsi profesyonel ekiplerin sayisini artirmak adina afet egitim alanimizi hayata geçiriyoruz” dedi.

Basaksehir'de Afet Egitim Alani Kuruluyor
Basaksehir Belediyesi, deprem basta olmak üzere dogal afetlere karsi yediden yetmise tüm Basaksehirlilerin bilinçlenmesini ve profesyonel ekipler olusturulmasini saglayacak çalismalarina bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda dogal afetlere karsi profesyonel ekiplerin yetistirilecegi Basaksehir Mahallesi’ndeki afet egitim alaninin hazirlanmasina baslandi.

“Afet egitimi ve bilinci çok önemli”

Çalismalarin basladigi alani ziyaret eden Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu, “Yakin tarihimize baktigimizda1999’da Gölcük ve Düzce, 2011’da Van, 2020’de Elazig ve Izmir, son olarak ise 11 ilimizi etkileyen Kahramanmaras merkezli iki deprem meydana geldi. Ülkemizi derin bir yasa bogan depremlerde on binlerce canimizi kaybettik. Milyonlarca kisinin etkilendigi asrin felaketinde, afet egitimi ve bilincinin önemi bir kez daha gözler önüne serildi” seklinde konustu.



“Tirmanma kulesi ve afet enkaz egitim binasi”

Basaksehir Belediyesi olarak BASAKAY ile afetin ilk anindan itibaren sahada olduklarini ifade eden Baskan Kartoglu, “Istanbul’da en saglam zemin yapisina sahip ilçelerinin basindayiz. Yine de tedbirimizi en üst seviyede aliyoruz. Dört koldan yürüttügümüz kentsel yenileme çalismalarimizla güvenli konutlar üretiyoruz. Afetlere karsi profesyonel ekiplerin sayisini artirmak adina afet egitim alanimizi hayata geçiriyoruz. Bu alanda 12 metre uzunlugunda tirmanma kulesi, iki katli betonarme yapidan olusan afet enkaz egitim binamiz yer alacak” dedi.



“Depreme hazirlikli olmak elimizde”

Deprem sonrasi ilk müdahaleden göçük altinda kalan kisinin çikarilmasina kadar kapsamli ve hayati egitimler verileceginin altini çizen Baskan Kartoglu, “En kisa sürede alanimizi tamamlayacak ve egitimlere baslayacagiz. Unutmayalim, depreme hazirlikli olmak bizim elimizde” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA