Aliaga'da Ormanlik Alanlarda Hummali Çalisma

Aliaga Orman Isletme Sefligi ile Aliaga Belediyesi is birliginde, ormanlik alanlarda yangina sebebiyet verebilecek unsurlarin ortadan kaldirilmasi amaciyla hummali bir çalisma basladi.

Aliaga'da Ormanlik Alanlarda Hummali Çalisma
Sicakliklarin mevsim normallerinin üzerine çikmasiyla birlikte harekete geçen Aliaga Orman Isletme Sefligi ile Aliaga Belediyesi, kentin dört bir yaninda dozer, greyder ve kamyon gibi is makineleri yardimiyla orman yollarini açiyor. Orman yollarinin açilmasinin yani sira yangina sebebiyet verebilecek kuru otlar da temizleniyor.

Vatandaslar bilgilendiriliyor

Aliaga Orman Isletme Sefligi, vatandaslarin ormanlik alanlarin yakinlarinda yangin riskini artiracak davranislardan kaçinmalari konusunda uyarilarda bulunurken, ormanlik alanlarda görülebilecek en küçük ateste ’112 Acil Çagri Merkezi Yangin Ihbar Hatti’ni aramalari gerektigi hususunda vatandaslara bilgilendirmelerde bulunuyor. Izmir Valiligi Orman Yanginlariyla Mücadele Komisyonu, il genelinde belirlenen 26 bölgedeki ormanlik alana girisleri yangin riski nedeniyle 1 Temmuz-31 Ekim tarihleri arasinda yasaklamisti. Aliaga ilçesindeki merkez ve kirsal mahallelerde ormanlik alanlarda ilçe jandarma, emniyet ve Aliaga Oman Sefligi ekipleri belirli araliklarla denetim gerçeklestiriyor.
Kaynak: İHA