Sinekle Mücadele Hiz Kesmiyor

Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin sinekle mücadele çalismalari, havada drone, suda amfibik araç, karada yaya ve motorize ekiplerle, hiz kesmeden sürüyor. Kurban Bayrami sonrasi karasinekle mücadeleye agirlik verilirken, toplam 229 personel, 77 araç ve 234 ekipmanla 17 ilçede yogun mesai harcaniyor.

Sinekle Mücadele Hiz Kesmiyor


Bursa’yi gelecege tasiyacak projeleri hayata geçirirken temiz hava, temiz su ve temiz toprak prensibi ile gelecek nesillere daha saglikli bir çevreyi miras olarak birakmayi hedefleyen Büyüksehir Belediyesi, diger taraftan halk sagligini dogrudan ya da dolayli etkileyen unsurlarla mücadele çalismalarini hiz kesmeden sürdürüyor. Özellikle yaz aylarinda önemli bir halk sagligi sorunu olarak ortaya çikan sinekle mücadele çalismalari 17 ilçede Tarim Peyzaj A.S marifetiyle tek elden yürütülüyor. Saglik Isleri Dairesi Baskanligi koordinasyonunda yürütülen çalismalar, toplam 229 personel, 77 araç ve 234 ekipmanla devam ediyor.

Drone ile ilaçlama

Mücadeleyi etkin bir sekilde sürdürmek için teknolojinin tüm imkanlarindan yararlanan Büyüksehir Belediyesi, bu yil Türkiye’de bir ilk olarak ulasilmasi zor sazlik alanlarda drone ile biyosidal ürün uygulamasi yapmaya basladi.

Böylelikle havada drone, suda amfibik araç, karada ise motorize ve yaya ekiplerle etkin bir mücadele sergileniyor. Kurban Bayrami öncesinde, ‘kurban atiklarinin usulüne uygun bertaraf edilmesine yönelik’ yapilan tüm uyarilara ragmen, atiklarin gelisi güzel çevreye birakilmasi veya gerekli temizlik hizmetlerinin zamaninda yapilmamasi yüzünden karasinek popülasyonundaki artis üzerine, çalismalarda karasinekle mücadeleye agirlik verildi.

Bunun yaninda yaz döneminde gelen yogun yagislar sonrasinda üreme alanlarinda genisleme yasanan sivrisinek türleri de yogun ilaçlama ile baski altina aliniyor.

Su birikintilerine dikkat

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, sinek ve hasere ile mücadelenin yaz kis araliksiz devam ettigini hatirlatarak, bu mücadelede vatandaslara da önemli görevler düstügünü söyledi.

Yaz aylarinda ülke genelinde etkili olan yagislarin, sivrisineklerin üreme alanlarini genislettigini hatirlatan Baskan Aktas, “Yagislar sonrasinda özellikle balkondaki kovalarda, çati saçaklarinda ve bahçelerdeki bidonlar gibi alanlarda su birikintileri olusuyor. Sivrisineklerin üreme alani haline gelen bu birikintilerin engellemesi konusunda vatandaslarimizdan da hassasiyet bekliyoruz. Rögar, fosseptik, kapali alan ve su kanallarindaki ilaçlamalarimiz sorun ortadan kalkana kadar devam edecek” dedi.

Kaynak: İHA