SEYTIM Yaz Kampi Egitim Programi Basladi

Yenilikçi fikirlerin yasama geçirilebilmesi için Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay öncülügünde hayata geçirilen Seyhan Belediyesi Teknoloji ve Inovasyon Merkezi’nde (SEYTIM) STEAM Yaz Kampi basladi.

SEYTIM Yaz Kampi Egitim Programi Basladi
3D Tasarim, Arduino, mBlock, Scratch, lazer CNC gibi farkli disiplinleri kapsayan bir dizi egitimin verildigi yaz kampina gençlerin ilgisi yogun oldu. Yaz kampinda gençler bir yandan teorik bilgiler edinirken bir yandan da pratik becerilerini gelistirme firsati bulup, gelismekte olan teknolojilere adim atarak kesfediyorlar.

3D modelleme dersinde üç boyutlu modelleme ve tasarimin temellerini ögrenen gençler, Arduino dersi sayesinde temel elektronik bilgileri edinerek kendileri için özellestirilmis projeler gelistirebiliyor. Kodlama dersinde Scratch’le, programlama mantigini ögrenip interaktif projeler olusturan gençler lazer CNC kesim teknikleri dersinde de pratik bir deneyim elde ediyorlar.

Her seviyeden katilimciya hitap eden ve uzman egitmenlerin rehberliginde gerçeklestirilen SEYTIM STEAM Yaz Kampi’nda katilimcilara interaktif bir ögrenme deneyimi sunuldugu ifade edildi.
Kaynak: İHA