Longozda Gün Batimi Bir Baska Güzel

Bursa’da deniz, göl, kumul ve orman ekosistemleriyle essiz bir güzellik sunan Karacabey’deki longoz ormanlari, ziyaretçilerini bekliyor.

Longozda Gün Batimi Bir Baska Güzel
Denizi, ormanlari, sahili, tarihi ile "Marmara’nin sakli cenneti" olarak nitelendirilen Karacabey Longoz Ormanlari, bugünlerde özellikle ormanlarinin güzelligi ve günbatimi ile görenleri hayran birakiyor. Özelikle sakin ve sessiz bir ortamda tatillerini geçirmek isteyenlere ev sahipligi yapan longozlar, insanin zihnini dinlendiriyor. Yilin her döneminde ayri güzellige bürünen ormanlar, kus sesleri ve derelerin akintisi ile senlenirken, göllerin maviligi, yemyesil dogasi ve gün batimiyla seyrine doyumsuz manzaralar olusturuyor.

Türkiye’nin ve Avrupa’nin en büyük longoz ormanina ev sahipligi yapan Karacabey, bu özelligi ile her yil yerli ve yabanci, birçok kus gözlemcisi ile doga fotografçisini bölgede bulusturuyor. Büyük nilüfer yataklarinin yani sira; uçsuz bucaksiz karabas otu tarlalari ile özellikle ilkbahar ve yaz aylarinda misafirlerine muhtesem bir renk cümbüsü yasatiyor. Bir diger adi subasar ormani olan longoz ormani, yagislarla birlikte sonbahardan itibaren suyla dolmaya basliyor ve yaklasik 6 aylik bir süre boyunca da yüzen ormana dönüsüyor. Yazin kurak zamanlari ile birlikte çekilen sularin yerini ise bu kez zengin bitki çesitliligi aliyor. Longoz ormani, her yil bahar aylarinda farkli ve kalabalik doga gruplarina ev sahipligi yapiyor.
Kaynak: İHA