Iklim Aktivistleri Wimbledon'i Hedef Aldi

Ingiltere’de düzenlenen Grand Slam tenis turnuvasi Wimbledon’da Just Stop Oil protestoculari tarafindan konfeti ve yapboz parçalari ile saldiri düzenlendi. Protestocularin sahaya attigi konfetiler ve yapboz parçalari nedeniyle iki maç kisa süreligine duraklatildi.

Iklim Aktivistleri Wimbledon'i Hedef Aldi


Çevreci grup Just Stop Oil, bu kez de Ingiltere’de düzenlenen Grand Slam tenis turnuvasi Wimbledon’i hedef aldi. Üç iklim aktivisti, 18. Kortta Grigor Dimitrov ile Sho Shimabukuro ve Katie Boulter ile Daria Saville arasindaki maçlarda sahaya girdi. Aktivistler, sahaya renkli konfetiler ve yapboz parçalari atarak maçlarin kisa süreligine duraksamasina neden oldu. Iki gösterici polis tarafindan gözaltina alinirken, sahaya atilan maddelerin görevliler tarafindan temizlenmesinin ardindan maçlar kaldigi yerden devam etti.

Turnuvanin organizatörü All England Club (AELTC) tarafindan yapilan açiklamada, "18. Kortta meydana gelen olayin ardindan, iki kisi izinsiz giris ve mala zarar süphesiyle gözaltina alindi. Bu kisiler su anda sahadan uzaklastirildi” denildi.

Saldirilarin ardindan Wimbledon magazasindaki yapbozlar satistan kaldirildi.
Kaynak: İHA