Hapimag Sea Garden Resort, GES Yatirimini Devreye Aldi

Bodrum’un koylarindan Yaliçiftlik’te hizmet veren Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, GES yatirimini devreye aldi. 2 bin 65 panelden olusan 2 ayri fotovoltaik yatirimi 1 Mw ve 125 Kw elektrik üretim kapasitesine sahip. Yilda 1,6 milyon Kwh’a yakin enerji üretecek bu sistemlerle tesis, sürdürülebilirlik konusundaki yatirimlarina devam ediyor.

Hapimag Sea Garden Resort, GES Yatirimini Devreye Aldi


Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, yerel, dogal ve sürdürülebilir yasami destekleyen çalismalarini hayata geçirmeye devam ediyor. Ekosisteme saygili ve sorumlu tüketimi destekleyen uygulamalariyla sektöre öncülük edenlerden biri olan tesis, ihtiyaç duydugu elektrigi üretmek için harekete geçti. Yeni yatirimla devreye alinan fotovoltaik enerji üretim tesisleri toplam 2 bin 65 panelden olusuyor. 1 Mw ve 125 kw elektrik üretim kapasitesine sahip olan sistemlerin yilda yaklasik 1,6 milyon Kwh elektrik üretmesi planlaniyor. Tesisin enerji tüketimini yüzde 25’e varan oranda karsilayacak olan sistemler sayesinde hem enerji giderlerinden önemli ölçüde tasarruf edilecek hem de yenilenebilir kaynaklarin kullanimi ile karbon ayak izi küçültülerek çevreye saglanan katkinin kapsami genisletilecek.

“Önceligimiz çevreyi korumak”

Kuruluslarindan itibaren sürdürülebilir turizme odaklanarak doga ve toplum için fayda olusturmaya odaklandiklarina dikkat çeken Hapimag Türkiye, Ispanya, Hollanda, Portekiz Operasyonlari Ülke Direktörü Kerem Demirkol, “Sirket faaliyetlerinden kaynaklanan kirliligi kaynaktan baslayarak kontrol altina aliyor ve çevresel kirlenmenin azaltilmasina destek veriyoruz. Sirketimizde önceligimizi her zaman çevre olarak belirliyoruz. Yaptigimiz bu yatirimla da çevresel etkilerimizi en aza indirmeyi hedefliyoruz. Fotovoltaik enerji üretim tesislerimizde üretecegimiz yaklasik 1,6 milyon Kwh elektrik, yillik kullanimimizin dörtte biri” açiklamasinda bulundu.

Sürdürülebilirlik projeleriyle sektörünün önde gelenlerinden

Özellikle son yillarda global ve bölgesel gelismelerin sürdürülebilir enerjinin önemini artirdigina dikkat çeken Demirkol, çevreye yönelik katki saglamanin öncelikli hedefleri oldugunu belirterek, mevcut uygulamalariyla ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi sertifikalari almaya hak kazandiklarinin altini çizdi.

Yapilan açiklamaya göre, sürdürülebilirlik konusunda uyguladigi projelerle kendine yeten bir tesis olma yolunda önemli adimlar atan Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, Deniz Suyu Aritma Tesisleri ve atik sularin islahi ile tekrar kullaniminin yolunu açan Atik Su Aritma Tesislerindeki çalismalarinin yani sira kendi kompost gübre üretimini de yapiyor. Deniz Suyu Aritma Tesisi’nde denizden aritilan 135 bin metreküp kullanma suyu ve Atik Su Aritma Tesisi’nde aritilarak bahçe sulamada kullanilan 122 bin metreküp su ile kaynaklari kit olan bölgeye önemli fayda sagliyor. Genis bir alanda ve çesitli agaçlarin olusturdugu bir ormanin içerisinde kurulu olan tesis, birçok endemik bitki türüne de ev sahipligi yapiyor. Misafirlerinin tüketimi sonrasinda kalan atik gidalar Bodrum Belediyesi’ne gönderiliyor ve kedi/köpek mamasi yapiliyor. Green Key, Çevreye Duyarli Tesis - Yesil Yildiz gibi ödüllere sahip tesis, son olarak da International Sustainability Award’a layik görüldü.

Kaynak: İHA