Oltu'da Saganak Yagis Sele Dönüstü

Erzurum’un Oltu ilçesinde aksam saatlerinde etkili olan saganak yagmur kisa sürede sele dönüstü. Sel sulari sera ve ekili dikili alanlara zarar verdi.

Oltu'da Saganak Yagis Sele Dönüstü
Oltu ilçesinde aksam saatlerinde etkili olan saganak yagis kisa sürede sele dönüsürken, sel sulari sera ve ekili dikili alanlara zarar verdi.

Oltu Yusuf Ziyabey Mahallesi Nasip Sokak’ta ikamet eden Yusuf Bilgiç’in devlet destegi ile kurdugu seralarina diktigi bin 500 fide zarar gördü. Magdur Bilgiç, ‘Bu serayi devletim yapti bize baharda teslim etti. Fidelerimizde devletimiz verdi. Bizlerde yetistirmeye basladik gördügünüz gibi kapiyi kiran sel sulari seramizin içerisine doldu. Fidelerimiz sel sularina gömülmüstü. Arka taraftan yer açtik makina ile suyunu bosalttik. Bu fidelerimiz yakin zamanda kuruyacak. Bin 500 fidemiz zarar gördü. Allah bir daha yasatmasin evlerimiz dere kenarinda projelerimiz hazir masalarinda bir an önce buranin islahini yapmalarini istiyoruz’ dedi.

Dut Bahçesi sahibi Salih Bilgiç ise, "Sel sulari bahçeme doldu yarin dut dökecektim. Pekmez yapip satmakti amacimiz ama gördügünüz gibi burasi sel sulari ile doldu. Burasi ancak 15 güne kurur o zaman kadarda dutlar biter yetkililerin bu dereye bir an önce çözüm bulmalarini istiyorum. Bu bölgede birçok ahir var bir kilometre bile yok bu dereyi bir an önce islah etmelerini rica ediyorum" dedi.

Öte yandan Oltu-Göle karayoluna tasinan çamur yiginlari nedeniyle trafik kontrollü olarak saglandi. Karayollari ekipleri is makinasi tarafindan yolda temizleme çalismasi yapti.
Kaynak: İHA