Dolgu, Botoks Uzmanlar Tarafindan Yapilmalidir
Son zamanlarda birçok kisi daha genç ve daha güzel görünmek için dolgu ve botoks uygulamalarina basvurdugunu belirten Op. Dr. Sinan Kaya, “Uygulama islemi kolay gibi görünse de egitim almis uzman kisiler tarafindan yapilirsa mükemmel sonuçlar ortaya çikacaktir” dedi.

Son zamanlarda iyice artan ve kisinin özgüveninin artmasini saglayan dolgu, botoks gibi uygulamalar uzman kisiler tarafindan hijyenik ortamlarda yapilmasi öneriliyor. Dolgu ve botoks uygulamalari ile ilgili Özel Denizli Tekden Hastanesi Plastik ve Estetik cerrahi Op. Dr. Sinan Kaya, önemli bilgiler verdi. Genç, canli ve daha özgüvenli görünebilmek adina yapilan dolgu ve botoks isleminden bahseden Op. Dr. Sinan Kaya, “Çevresel faktörler, is stresi, yasin ilerlemesi gibi bazi durumlardan dolayi herkesin yüzünde bazi degisiklikler meydana gelmektedir. Özellikle yas aldikça yüz hatlarimizda daha net degisiklikler gözlenmektedir. Bizim en çok karsimiza çikan bu degisimlerden biri daha dogrusu kisilerin en çok rahatsiz oldugu durumlardan biri kirisikliklardir. Alin çizgilerin netlesmesi, göz kenarlarindaki kaz ayaklari dedigimiz çizgilerin artmasi, alt göz kapagini içine alan çizgiler, burun kenarinda gülme hatlarindaki derinlikler, agiz kenarindaki oluklarda derinlesmeleri önlemek adina bir takim islemler yapilmaktadir. Bu islemlerle daha genç, daha canli, daha kendine özgüvenli görünebilmek adina yapilan dolgu, botoks gibi islemler son yillarda çok fazla artmaktadir” dedi.
“Botoks islemi uzman kisiler tarafindan uygulanmalidir”
Piyasada çok sayida zararli ürünün islemler sirasinda kullanildigina dikkat çeken Op. Dr. Sinan Kaya, “Botoks, bildigimiz gibi yüzdeki mimik hareketlerini saglayan kaslari geçici olarak bloke ederek, o kaslarin üzerinde bulunan derinin hareketini kisitlama yöntemiyle uygulanan islemdir. Bu islem sayesinde daha önceki kirisikliklar azalmakta ya da yasa ve kirisiklik seviyesine göre tamamen kaybolmaktadir. Uygulama islemi kolay gibi görünse de egitim almis uzman kisiler tarafindan yapilirsa mükemmel sonuçlar ortaya çikacaktir. Önemli olan noktalardan biri de piyasada çok fazla yan sanayi olarak tabir edilen ürün var. Bu ürünler kullanilmazsa sikintilarin önüne geçilmis olacaktir. Botoks uygulamasi tüm mevsimlerde belli araliklarla yapilan bir uygulamadir. Islem yapildiktan sonra kontrollerinin yapilmasi da önerilmektedir” seklinde bilgi verdi.
“Dolgu, botoks gibi islemler kisinin özgüvenini arttirmaktadir”
En iyi sekilde hastanelerinde dolgu ve botoks islemlerini yaptiklarini belirten Dr. Kaya, “Bir diger islem olan dolgu, derinin hacim ve canlilik kaybina ugradigi dönemlerde uygulanmaktadir. Örnegin, dudak hacmi küçük olan bir kadina dolgu islemi yapildiginda dudak hacmi büyüyecek ve daha dolgun daha canli bir görünüme kavusacaktir. Yine ayni sekilde gülme hatti dedigimiz hatlarda çukurlasma oldugu zamanlarda dolgu islemi rahatlikla yapilmaktadir. Yüzde bazi bölgelerde çökme oldugu yerlerde de bu islem yapilmaktadir. Dolgu da botoks gibi her mevsim uygulanabilen bir islemdir. Yine uzmanlar tarafindan hijyenik ortamlarda yapilmasi gerekmektedir. Piyasada birçok ürün bulunsa da biz hastanemizde en kaliteli olan ürünü hijyenik ortamda uygulamaktayiz. Simdiye kadar hiç karsilasmamis olsak da herhangi bir komplikasyonda müdahale edebilecek uzman kisiler tarafindan yapilmali. Dolgu, botoks gibi islemler kisinin özgüvenini arttirmaktadir” ifadelerini kullandi.
