TOGG'un Oyuncagi Konya'dan
Türkiye’nin seri üretim ilk yerli ve milli otomobili TOGG’un ahsaptan oyuncagi Konya’da üretiliyor. Konya Büyüksehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurslari (KOMEK) bünyesindeki atölyede TOGG’un mevcut 6 rengine ek olarak ‘Çatalhöyük’ rengi de begeniye sunuldu.

Atölyede makine teknikerligi yapan Alaaddin Erdogan, TOGG’un ilk yayinlandigi zaman fotograflarini aldiklarini ve bilgisayara indirdiklerini anlatarak, “Önden, yandan, üstten görüntülerini 3 boyutlu modellerini nasil yapabiliriz diye düsündük. 4 aylik AR-GE sürecinden sonra tasarimimizi bitirdik. Sonra makineler yardimiyla ahsabi islemeye basladik. TOGG, 6 renk çikardi. Biz de 7. renk olarak Konya’ya özgü ‘Çatalhöyük’ modelimizi çikardik. Ona ahsabin kendi özgün kayin rengini vermeye çalistik. 15 parça halinde tamamen ahsaptan üretiliyor. TOGG’un bütün detaylarini vermeye çalistik. Tüm ince detaylarini ahsaba aktarmaya çalistik. Bizim için de büyük bir gurur tabii ki. Özellikle ahsap olmasi çok iyi. Çocuklarin ahsaba dokunabilmesi önceligimiz. 7. renk olarak ‘Çatölhöyük’ modelimizi de çikarmamiz bizim için ayrica bir gurur” dedi.
Alaaddin Erdogan, IHA, SIHA, ATAK Helikopteri, Altay Tanki gibi milli projelerin ahsap oyuncaklarini çocuklarin tanimasi için üretmeyi de hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Ahsap ustasi Mustafa Egri de, çok zevkli bir projede yer aldiklarini ifade ederek, “Gerçekten her güne yeni bir serüven gibi farkli bir seyle basliyoruz. TOGG henüz piyasaya çikmadan biz tasarimini yapmistik, hazirligimiz da vardi. Begeni de aliyor, biz de memnunuz. Tanitim asamasinda da katki sagladigimizi düsünüyoruz” diye konustu.
Oyuncak TOGG, komekpazari.com adresinden satisa sunuldu.
