Germir'de Dogalgaz Çalismalari Basladi
Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, tarihi doku nedeniyle bekletilen ve kurul izni alinan Germir’in yani sira, Büyük Bürüngüz ve Gürpinar mahallelerinde devam eden dogal gaz altyapi çalismalarini yerinde inceledi.

Germir Mahallesi’nde Büyüksehir Belediyesi’nin ortagi oldugu Kayserigaz tarafindan yürütülen dogal gaz çalismalarini inceleyen Baskan Büyükkiliç, Kayserigaz’in Kayseri’deki yatirimlarinin devam ettigini söyledi.
Büyükkiliç, Germir’in merkezinde koruma alani olarak nitelendirilen bölgedeki dogal gazla ilgili çalismanin bölgenin hassasiyetinden kaynakli olarak tarihi doku nedeniyle kurul izni beklendigini ve iznin alindigini hatirlatarak, “Projeler onaylandi, kuruldan geçti. Dolayisiyla çalismalari da hizlandirdik, insallah bu kis Germir’imizin merkezinin de gaz kullanacagini belirtiyor, çalismalarin kazasiz belasiz tamamlanmasini temenni ediyorum” dedi.
Daha sonra Gürpinar Mahallesi’ne geçen Baskan Büyükkiliç, burada devam eden dogal gaz ve altyapi çalismalarini yerinde inceleyip, kendisini sicak ve samimi sekilde karsilayan bölge sakinleri ile demli çay esliginde gönül dolusu sohbet etti.
Kis ayi gelmeden çalismalarin tamamlanmasinin planlandigini ifade eden Büyükkiliç, burada yaptigi açiklamada, “Yüklenici firmamiza tesekkürle baslamak istiyorum. Gürpinar’imiz gazla ilgili çalismalarda isin sonuna yaklasiyor. Ana hatlarimiz tamamlanma asamasina geldi. Insallah kutularin baglanma süreci ile test edilip, ardindan gaz verilecek. Bizleri seven, güvenen Gürpinar’imizin güzel insanlarina minnet duyuyor, tesekkür ediyorum. Yapilan çalismalar hayirli ugurlu olsun” diye konustu.
Yüklenici firma yetkilisi de, “Gürpinar Mahallesi’nde son asamaya geldik. Ana hatti bitirmek üzereyiz, daha sonra servis hatlarina geçecegiz, testi aldiktan sonra gazi verecegiz” dedi.
Son olarak Büyük Bürüngüz Mahallesi’ndeki altyapi çalismalarini inceleyen Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, son durum hakkinda bilgiler aldi.
Baskan Büyükkiliç, KASKI marifetiyle bölgede altyapi sisteminin yenilendigini kaydederek, “Öncelikle daha önce yapilmis olan su çalismalariyla ilgili revize etmek suretiyle çalismalarimizi tamamlama asamasina geldik. Komple degistirdik sistemi hayirli ugurlu olsun diyorum. Bundan sonra su ile ilgili problem olmayacak insallah” seklinde konustu.
Büyükkiliç, mahalle sakinlerinin dogal gaz talebini karsilamak adina çalismalari hizlandirdiklarini belirterek, “Her zaman geldigimizde hakli olarak sordugunuz bir konu vardi, dogal gaz. Insallah Büyük Bürüngüz’ümüze de daha sonraki süreçte Küçük Bürüngüz Subasi’miza da ayni sekilde Vekse’yi de programa aldirirsak asagi yukari Koramaz Vadisi’nde gazla bulusmayan bir mahallemiz kalmamis olacak. Tabii gaz medeniyet, vatandaslarimiz da memnun. Firmamiz da gerekli hizmetleri kaliteli bir sekilde veriyor. Öyle de olunca vatandas hakli olarak biz de dogal gazdan yararlanalim beklentisi olusuyor. Biz de o beklentileri gidermek adina çalismalari hizlandirdik. Yetkilimizden de ögrendigimize göre bu yilin sonuna insallah gazi verecegiz diyorlar” ifadelerini kullandi.
En kisa sürede altyapi çalismalarinin tamamlanacagini ifade eden Büyükkiliç, sözlerini söyle sürdürdü:
“Burada KASKI’miz, dogal gaz firmamiz ve Melikgazi Belediyemiz ve Kayseri Büyüksehir Belediyesi el ele vermek suretiyle en kisa zamanda altyapi hizmetlerini tamamlayacak. Piril piril insallah bu güzel mahallemizin insanlarina yakisir bir anlayis içerisinde gerekli hizmetlerin gelecegine kimsenin kuskusu olmasin. Biz sizleri seviyoruz. Siz de bizi seviyor ve güveniyorsunuz. En kisa zamanda bu çalismalar tamamlanacak.”
Baskan Büyükkiliç, bölgede altyapi çalismalarinin tamamlanmasini ardindan asfaltlama çalismalarinin da özenli bir sekilde yapilacagini söyledi.
Büyük Bürüngüz Muhtari Ali Çuhadar da, Baskan Büyükkiliç’a hizmetlerinden dolayi tesekkür ederek, “Baskanimiza bu konuda çok tesekkür ediyorum. Emeklerini, gayretlerini her zaman gördük. Her zaman Büyük Bürüngüz halkinin yaninda oldu. Altyapiyi, tamamlayip, dogal gazimiz da bitsin, tertemiz, asfalt, parkemizi yapip, vatandasimiz da rahat edecek” ifadelerinde bulundu.
