Saricakaya'da Çiftçiler Üretimden Memnun

Saricakaya Belediye Baskani Hüseyin Çam, çiftçinin üretimden memnun oldugunu söyleyerek, "Tüketicimiz ucuza yesin ama üreticimizin de emegi yerde kalmasin" dedi.

Saricakaya'da Çiftçiler Üretimden Memnun
Hallerde domatesin 20 ile 30 lira arasi alindigini belirten Hüseyin Çam, Saricakaya’dan Istanbul ve Ankara’ya ürün gönderdiklerini belirtti.

Çiftçinin üretimden memnun oldugunu ifade eden ve böyle giderse iyi para kazanacaklarini aktaran Çam, "Emekleri korunsun. Çiftçimiz para kazandigi sürece daha iyisini yapiyor. Daha fazla üretim yapiyor. Burada çiftçilerimiz 365 gün üretim içerisindeler. Tüketicimiz ucuza yesin ama üreticimizin de emegi yerde kalmasin. Bu seviyede giderse domates iyi. Üretim de iyi, çiftçimiz para kazaniyor. Su an biber, domates, patlican, salatalik ve kabak üretimi var. Yaz aylarinda ürünlerimiz çesitlendi. Aslinda kisin yesillik, roka, maydanoz ve tere daha fazla yapiliyor ama su an ciddi anlamda domates üretimi var" dedi.

Saricakayali üreticiler ise, piyasadan memnun olduklarina deginerek, "Antalya bölgesindeki domateslerin bitmesiyle daha da iyi olacak gibi görünüyor. Su anda domatesine göre fiyatlar 20 ila 30 lira arasi degisiyor. Mevcut üretimden memnunuz. Devletimiz sag olsun, destegini esirgemiyor. Biz de Allah’a sükür bir seyler kazaniyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA