Festivalde 100. Yil Coskusu

Bursa Büyüksehir Belediyesi Orkestrasi ile Klasik Türk Müzigi’nin güçlü seslerinden Dilek Türkan, Cumhuriyet sarkilari ve Türk müziginin seçkin eserlerini Bursali sanatseverler için seslendirdi.

Festivalde 100. Yil Coskusu
BURSA - Bu yil 61.si gerçeklestirilen Uluslararasi Bursa Festivali’nde, sanatseverler, Cumhuriyet sarkilari ile mest oldu. Sanatçi Dilek Türkan’in, Büyüksehir Belediyesi Orkestrasi esliginde seslendirdigi sarkilar ile festival aksami, yaklasan Cumhuriyet’in 100. Yil kutlamalarinin provasi oldu.

Bursa Büyüksehir Belediyesi adina Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfi (BKSTV) tarafindan Kültür ve Turizm Bakanligi’nin katkilariyla, Atis Sirketler Grubu ana sponsorlugunda bu yil 61’incisi düzenlenen Uluslararasi Bursa Festivali çerçevesinde Kültürpark Açikhava Tiyatrosu, Cumhuriyet sarkilari ve Türk müziginin kadife sesli sanatçi Dilek Türkan’in begenilen parçalariyla inledi. Özhan Marketler Zinciri’nin etkinlik sponsoru oldugu konserde, Sef Nilüfer Göl’ün yönetiminde sahneye ilk olarak Bursa Büyüksehir Belediyesi Orkestrasi Korosu çikti. Atatürk’ün sevdigi sarkilar ile Türk Sanat Müzigi ve Türk Halk Müzigi’nin dillerden düsmeyen eserlerini, seslendiren koro üyeleri ve solistleri, Cumhuriyet’in 100. yil coskusunu yasattilar. Büyüksehir Belediyesi Halk Danslari ekiplerinin, sarkilara Zeybek danslari ile eslik ettigi konser seyirciden büyük alkis aldi.

Izleyenlerin unutulmaz eserlere eslik ettigi konserin ikinci bölümünde sahneye Klasik Türk Müzigi’nin güçlü seslerinden Dilek Türkan çikti. Konserine, Büyüksehir Belediyesi Orkestrasi’nin esliginde Atatürk’ün en sevdigi sarkilardan Yanik Ömer ile baslayan Türkan, Bursa’da olmaktan duydugu mutlulugu dile getirdi. Bursa Büyüksehir Belediyesi’ne ve Baskan Alinur Aktas’a bu anlamli gece için tesekkür eden sanatçi, konser boyunca Türk müziginin unutulmaz eserlerini ve Cumhuriyet sarkilarini Bursali hayranlari için seslendirdi. Etkinligin sponsoru Özhan Marketler Zinciri Yönetim Kurulu ve BKSTV Baskanvekili Elif Özhan, muhtesem konser için sanatçi Dilek Türkan ile Büyüksehir Belediyesi Orkestra Sube Müdürü Muhterem Çevik ve Koro Sefi Nilüfer Göl’e tesekkür plaketi sundu.
Kaynak: İHA