Ankara Yolunda Gece Mesaisi

Bursa Büyüksehir Belediyesi, bir taraftan yeni yollar açarken, diger taraftan da mevcut yollari sagliklastirma çalismalari çerçevesinde asfalt yenileme çalismalarini araliksiz sürdürüyor. Ana arterlerde trafigi aksatmamak için gece çalisan ekipler, Ankara yolu gidis istikametinin Yüksek Ihtisas Kavsagi ile Mimar Sinan Kavsagi arasini iki gece boyunca süren hummali çalismalarla yeniledi.

Ankara Yolunda Gece Mesaisi
Bursa’da ulasim sorununa köklü çözümler üretmek amaciyla rayli sistemler, yeni yollar, akilli kavsaklar ve toplu ulasim gibi pek çok yatirimi hayata geçiren Büyüksehir Belediyesi, 17 ilçede de mevcut yollari daha saglikli hale getirmek için asfalt yenileme çalismalarina hiz verdi. Ilçe ve kent merkezlerindeki ana arterlerde trafigin kesintiye ugramamasi için çalismalar gece boyu sürdürülüyor. Bu çerçevede dogu-bati aksinda Bursa trafiginin can damari olan Bursa-Ankara karayolunun asfalti da gece boyu devam eden çalismalarla sil bastan yenileniyor. Yolun Ankara giris istikametinde Yüksek Ihtisas Kavsagi ile Mimar Sinan Kavsagi arasindaki 800 metre uzunlugundaki bölümü, 1600 ton asfalt kaplama ile daha konforlu hale getirildi.

Cuma gece saatler 23.59’u gösterdigi saatlerde yolun trafige kapatilmasiyla baslayan çalismada hat üzerinde freze çalismasi gerçeklestirildi.

Ulasim ekiplerinin yani sira BUSKI ekipleri de hat üzerinde altyapi yenileme çalismalarini gerçeklestirdi. Trafigin aksamamasi için Cumartesi sabahi ulasima açilan yolda asfaltlama çalismalarina ise Cumartesi gece yarisindan sonra basladi.

Adeta zamanla yarisin yasandigi çalismada asfalt dökme makineleri, silindirler ve saha personellerinin hummali çalismasi ile yol pazar sabahinin ilk saatlerinde ulasima açildi.

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Bursa’nin 17 ilçesinin de önceliklerinin farkli farkli oldugunu ancak ulasim konusunun her ilçenin ortak sorunu oldugunu hatirlatti. Bu nedenle hiçbir ilçede altyapi ve ulasim yatirimlarindan taviz vermediklerini kaydeden Baskan Aktas, “Bursa’da karayolu ulasiminin ana omurgasini Bursa-Ankara yolu olusturuyor. Bu nedenle bu hat üzerinde çalisma yapmak gerçekten zor. Yolun yipranan bölümlerinin yenilenmesi için program dahilinde ekiplerimiz gece çalisiyor. Yüksek Ihtisas ve Mimar Sinan Kavsaklari arasini iki gecede yeniledik. Çalismamiz bundan sonra Otosansit ve Gürsu Kavsaklarinda olacak. Daha sonra da yolun gelis istikametini yenileyecegiz. Trafigin seyrini fazla aksatmamak için geceleri çalisiyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA