Yesilyurt'ta Asure Etkinligi

Muharrem Ayi ve Asure Günü münasebetiyle Yesilyurt Belediyesi tarafindan hazirlatilan asureler, Kiltepe Mahallesinde ki Yesilyurt Mesleki Egitim ve Yasam Merkezi önünde kurulan kazanlarda vatandaslara ikram edildi.

Yesilyurt'ta Asure Etkinligi
Yesilyurt Mesleki Egitim ve Yasam Merkezindeki sosyal, kültür ve sanat faaliyetlerine katilan kursiyerlerin yani sira mahalle sakinlerinin yogun ilgi gösterdigi asure ikramina Yesilyurt Belediye Baskan Yardimcisi Cavit Aslan ile Yesilyurt Belediyesi Birim Müdürleri de katildi.

Kurulan kazanlarin basina geçerek vatandaslara asure ikraminda bulunan Yesilyurt Belediye Baskan Yardimcisi Cavit Aslan, Muharrem Ayinin Islam dünyasinda özel bir yeri oldugunu ifade ederken sunlari söyledi; “Muharrem ayinin manevi zenginligini tüm hemsehrilerimizle paylasiyoruz. Kiltepe Mahallemizde faaliyete sundugumuz Yesilyurt Mesleki Egitim ve Yasam Merkezindeki kurslardan faydalanan kursiyerlerimizin yani sira mahallemizin degerli sakinlerine asure ikraminda bulunduk. Muharrem ayi, Kur’an-i Kerim’de de kiymet verilen dört aydan biridir. Bizler de bu mübarek ayda her yil vatandaslarimizla bulusup, asure ikraminda bulunuyoruz. Tutulan oruçlari Allah kabul etsin. Bu mübarek günlerde birlik ve beraberlik içerisinde bir arada olmanin mutlulugunu yasiyoruz. Paylasmanin, dayanismanin, birlik ve beraberligin simgesi asurenin, tüm vatandaslarimiz için bolluk ve bereket getirmesini diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA