Sicaklara Aldirmayan Seyyar Manav

Adana’nin Kozan ilçesinde seyyar manav olarak sokaklarda satis yapan Ishak Avci, Afrika sicaklarina aldirmadi termometreler 50 dereceyi gösterdigi kentte elinde ki patlicanlari satmak için sokak sokak gezdi. 30 TL’ye kirazin satildigini belirten Avci ise, 7,5 TL ye patlicanin satilmadigini belirtti.

Sicaklara Aldirmayan Seyyar Manav
Kozan sokaklarinda her gün seyyar manav olarak gezen ve ekmek teknesi için zorlu hava sartlarinda çalisan Ishak Avci Afrika sicaklarinda da dinlenmedi. Sokak sokak ilçenin yerli ürünlerini müsterilerine ulastirmak için mesai yapan Avci, ise pahali meyvelerin satildigini ucuz sebzenin satilmadigini anlatarak sitem etti.

Seyyar manav Ishak Avci," Sicak çok ama yapacak bir sey yok hayat devam ediyor. Her gün farkli bir ürün satiyorum. Aksamüstüne dogru isim bitiyor. Kirazi 30 TL ye aliyorlar ama patlicani 7,50 TL ye satamiyorum. Ucuz buluyorlar galiba ekonomi kötü deniyor ama kiraz satiliyor 30 TL’den. Patlican ise satilmiyor. Kimse sicaga çikmasin ben sapka ile geziyorum, sapka sicaktan koruyor. Allah’in verdigine sükür. Meyve pahali sebze ucuz suan” diye konustu
Kaynak: İHA