Sanliurfa'da 357 Abone Elektrik Borcunu Ödedi

Sanliurfa’da sadece tarimsal sulama alanlarindaki alacagi 13.2 milyar liraya ulasan Dicle Elektrik alacagini tahsil etmek için borçlu abonelere yasal bildirimler uygulamaya basladi. Dagitim sirketi, ödeme yapmayan abonelere enerji verilmeyecegini belirtti. Esnek ödeme planindan yararlanan 357 abonenin ise 5 yil sonra olsa da borcunu ödedigi aktarildi.

Sanliurfa'da 357 Abone Elektrik Borcunu Ödedi


Dicle Elektrik, aralarinda 8 yildan bugüne kullandiklari elektrigin parasini ödemeyen abonelerin de bulundugu kirsaldaki abonelere aylardir yasal alanda ödeme çagrisinda bulunuyor. Sanliurfa’da hazirlanan esnek ödeme planini kabul eden aboneler borcunu öderken, gösterilen tüm iyi niyete karsilik 5 yili askin süredir ödeme yapmayan abonelerin elektrikleri kesildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi ile Elektrik Piyasasi Düzenleme Kurumu gibi otoritelerin denetimi altinda 10 yillik özellesme sürecinde, sorumluluk bölgesinde 20 milyar lirayi asan yatirim yapan Dicle Elektrik, sebekesini önemli ölçüde güçlendirdi. Toplam 13.2 milyar lira ile en büyük borçlu grubun bulundugu Sanliurfa’daki borçlu aboneler için Dicle Elektrik tarafindan esnek bir ödeme plani hazirlandi. Söz konusu esnek ödeme planini makul bulan aboneler ile uzlasma da saglansa da bazi aboneler borcunu ödemedi. Bunun üzerine Dicle Elektrik tarafindan yasal çerçevede bu abonelerin elektrikleri kesildi.

79 mahallede 357 abone borcunu ödedi

Dicle Elektrik Sanliurfa Il Müdürü Naci Obut, kirsaldaki alacaklarinin tahsili ile ilgili yapilan çalismalari, “79 adet kirsal mahallede bulunan ve 5 yili askin süredir tükettikleri elektrigin fatura bedelini ödemeyen tarimsal sulama abonemize kisa süre önce borçlari ile ilgili bir kez daha yasal bildirim yaptik. Abonelerimizin tamaminin borcunu ödeyebilecegi bir de esnek ödeme plani hazirladik. Hazirladigimiz esnek ödeme plani tüm kesimler tarafindan makul bulundu ve ortak ödeme plani üzerinde uzlasma saglandi. Ancak taahhüt edilen ödemeler belirlenen sürelerde yapilmayinca istemeden de olsa bazi abonemizin elektrigini kesmek zorunda kaldik. Esnek ödeme planindan yararlanan 357 abonemiz ise 5 yil sonra da olsa borcunu ödedi.

Ödeme yapan abonelerimize kesintisiz enerji vermeye devam ediyoruz.” ifadeleriyle aktardi.
Kaynak: İHA