Pendik'te 10 Bin Kisiye Asure Dagitildi

Pendik’te bulunan Çarsi Camii’nde, ögle namazinin ardindan Muharrem ayi dolayisiyla vatandaslara asure dagitildi. 10 bin kisilik hazirlanan Türk bayragi ve ‘Pendik Belediyesi’ desenli asureden, caminin çevresinde vatandaslara ikram edildi. Pendik Belediyesi tarafindan düzenlenen organizasyona Baskan Ahmet Cin de katilarak vatandasa asure dagitti.

Pendik'te 10 Bin Kisiye Asure Dagitildi


Pendik’te Muharrem ayi dolayisiyla vatandaslara asure ikraminda bulunuldu. Çarsi Camii’nin meydaninda kurulan alanda, Cuma namazinin ardindan çevredeki vatandaslara asure ikram edildi. Pendik Belediyesi tarafindan düzenlenen organizasyonda, 10 bin kisilik hazirlanan asureler Türk bayragi deseni ve Pendik Belediyesinin logosunun deseni ile gözlere de hitap etti. Ayni zamanda ilahilerin okundugu etkinlige Pendik Belediye Baskani Ahmet Cin de katilarak vatandasla bir araya geldi. Baskan Ahmet Cin, vatandaslara kazanlardan asure dagitti.

Kendilerine ikram edilen asurelerden yiyip ilahiler dinleyen vatandaslar, düzenlenen organizasyondan ötürü Pendik Belediyesine tesekkürlerini iletti.

Etkinlik hakkinda konusan Pendik Belediye Baskani Ahmet Cin, “10 bin civarinda kisiye asure dagitiyoruz. 3 noktada dagitiliyor. Bu geleneklerin yasatilmasi çok önemli. Büyüklerimiz hangi gelenekleri bize ulastirdiysa bunlari yasatmak görevimiz. Büyüklerimiz, ecdadimiz ne kadar güzel davranislar varsa aliskanlik olarak bizlere yasatmaya çalismislar. Biz de bunlara elimizden geldigince destek vermeye devam ediyoruz. Bugün de asure gününde sizlerle beraberiz. Bir taraftan asure gününü kutlarken, bir taraftan da efendimizin torunu Hz. Hüseyin’in efendimizin ve 70 ehlibeytinin sehit edildigi Kerbela olayini maalesef ümmet olarak yasamis olduk. Kerbela olayinda çikarmamiz gereken dersler var. Günümüze gelip baktigimiz zaman Müslüman’in Müslüman’a eziyet etmemesini, birbirine sahip çikmasini, birbirini tamamlamasini ve beraber olmasini günümüz sartlarinda mesajini almamiz gerekiyor. Insallah Müslümanlarin birligine beraberligine vesile olacak hizmetleri, çalismalari ve dualari yapmamiz lazim. Bugün dualarla beraber asuremiz hazir hale geliyor ben tekrar Muharrem ayinin insanliga, ümmete hayirli olmasini Cenabi Allah’tan niyaz ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA