Kars'ta Kerbela Sehitleri Anildi

Kars’ta, Hazreti Muhammed’in torunu Hazreti Hüseyin ve yakinlari, Kerbela’da sehit edilislerinin 1384’üncü yil dönümünde anildi.

Kars'ta Kerbela Sehitleri Anildi
Hazreti Muhammed’in torunu Hazreti Hüseyin ve yakinlarinin Kerbela’da sehit edilmesinin 1384’üncü yil dönümü dolayisiyla binlerce kadin, erkek ve çocuk anma yürüyüsü gerçeklestirdi.

Hazreti Ali Camii’nden baslayan yürüyüste ellerinde Türk bayragi, Atatürk ve Hazreti Ali’nin posterlerini tasiyan binlerce Karsli, Faikbey Caddesi, Gazi Ahmet Muhtar Pasa Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi’ni yürüyerek Kars Sehitligi’ne geldi.

Anma etkinligi sehitlik önünde dua edilmesi, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla devam etti.

Kerbela sehitlerini anma etkinliginde konusan Vali/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, “Hazreti Hüseyin Islamiyetin ayakta kalmasi için Kerbela’da kendisi ve ailesini fedadan kaçinmayan yüce bir sahsiyetti. Bu vesileyle Hazreti Hüseyin ve ehlibeytini bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Peygamber Efendimizin sevgili torunu Hazreti Hüseyin ve beraberindeki mazlum canlarin Kerbela’da sehit edilmesi Islam aleminin ortak kederidir. Kerbela’nin Islam alemine en büyük mesaji birlik, beraberlik ve kardesliktir” dedi.

Programda, daha sonra Asri Mezarligin önündeki Asura Meydani’nda okunan agitlari dinleyenlerden bazilari gözyaslarina hakim olamadi. Program, mezarlik ziyaretinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA