Jandarmadan Hem Denetim, Hem Egitim

Izmir’de jandarma ekipleri, trafik kazalarini azaltmak için denetimlerini sürdürüyor. Ekipler denetimlerin yani sira çesitli konu basliklarinda sürücü adaylarina, kamu personellerine ve isçilere bilgilendirme faaliyetleri yapiyor.

Jandarmadan Hem Denetim, Hem Egitim


Izmir Il Jandarma Komutanligina bagli Trafik Sube Müdürlügü ekipleri, sorumluluk bölgesinde meydana gelen trafik kazalari ile bu kazalara bagli can kayiplarini azaltmak ve yol kullanicilarindaki farkindaligi arttirmak maksadiyla yürüttügü çalismalarini sürdürüyor. Il genelinde 21-28 Temmuz tarihleri arasinda gerçeklestirilen denetimlerde 29 bin 181 araç denetlenirken, alkol denetimleri esnasinda 134, radarla hiz denetimleri esnasinda bin 341, diger trafik denetimleri esnasinda ise bin 346 olmak üzere kurallara uymayan toplam 2 bin 821 sürücü hakkinda 4 milyon 924 bin 255 TL idari para cezasi uygulandi.

Sadece denetim degil, egitim de var

Denetimlerin yani sira bilgilendirme faaliyetleriyle vatandaslara trafik egitimi veren jandarma ekipleri, sorumluluk bölgelerinde bulunan sürücü kurslari, kamu binalari ve fabrikalarda da etkinlik gerçeklestiriyor. "Emniyet Kemeri Kullan, Hayata Baglan" sloganiyla proje yürüten jandarma, Selçuk ve Torbali ilçelerinde çesitli fabrikalarda çalisan isçilere, sürücü kurslarindan ilk defa sürücü belgesi alacak olan sürücü adaylarina ve kamu kurum ve kuruluslarinda görev yapan personele emniyet kemeri kullanmanin önemiyle ilgili bilgilendirme faaliyetleri sundu.
Kaynak: İHA