Down Sendromlu Çocuklar Yeteneklerini Gösterdi

Balikesir Down Sendromlular Halk Oyunlari ve Dans Festivali yapildi. Aydin, Denizli, Bartin ve Bandirma’dan katilan özel sporcular hem eglendi, hem sosyallesti.

Down Sendromlu Çocuklar Yeteneklerini Gösterdi
Halk Oyunlari Federasyonu Balikesir Il Temsilciliginin 2023 yili faaliyet programinda yer alan Balikesir Down Sendromlular Halk Oyunlari ve Dans Festivali, Balikesir Valiliginin himayelerinde Balikesir Büyüksehir Belediye Baskanligi, Balikesir Kent Konseyi ve Gençlik ve Spor Il Müdürlügü isbirliginde, Esas AVM’ de gerçeklestirildi.

Çesitli illerden katilim saglayan Down sendromlu bireylerden olusan ekipler için öncelikle konaklayacaklari GSB Hasan Basri Çantay Yurdunda Kaynasma ve tanisma eglencesi düzenlendi.

Uluslararasi 75. Yil Gençlik Merkezi Müzik Gurubu esliginde doyasiya eglendiler. Kent Merkezi, BBB Dijital Gençlik Merkezi, Çocuk Köyü Gezisi, MSÜ Kara Astsubay MYO gezisi ile sehri tanima firsati yakaladilar. Balikesir Down Sendromlular Halk Oyunlari ve Dans Festivali Açilis Korteji ise Zagnos Pasa Cami, AHP Meydani, Anafartalar Caddesi, Kizilay Caddesi, Stadyum Caddesinden Atatürk heykeli önünde son buldu.

Balikesir Esas AVM’de gerçeklestirilen festivale Balikesir Vali Yardimcisi Irfan Demiröz, Il Emniyet Müdürü Hasan Onar, Gençlik ve Spor Il Müdürü Adem Özalp, Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Baskani Yahya Akduman katildi.

Halk Oyunlari ve Dans Festivalinde özel bireyler yeteneklerini sergiledi. Gösteriler sonunda ekiplere ani madalyalari takdim edildi.

Down sendromlu çocuklar halk oyunlariyla sosyallesiyor

Festivalin açilis konusmasinda özel bireylerimizin her zaman yaninda olduklarini belirten Gençlik ve Spor Il Müdürü Adem Özalp, “Çocuklarimiz, gençlerimiz bizim motivasyon kaynagimiz. Onlarin gelisimine destek olmak amaciyla sürekli projeler üretiyor, çalismalar yapiyoruz. Yine paydaslarimiz ile birlikte özel sporcularimiz için çesitli spor etkinlikleri yürütüyoruz. Halk danslari ile özel bireylerimiz, hem egleniyor hem de hareket ederek egzersiz yapmis oluyor. Ayni zamanda sosyalleserek hayattaki becerileri, kendilerine olan güvenleri artiyor. Bu düzenledigimiz etkinliklerle, kendilerini yönetebilen, üretken bireyler olmalarini sagliyoruz. Sosyal hayatta var olduklarini, yapabildiklerini topluma göstermek amaciyla becerilerini ortaya çikaracak faaliyetlere katilimlarini önemsiyoruz. Halk oyunlari ekipleri de bunlardan biri. Ögrenerek ve eglenerek bir ortam olusturmanin farkina variyorlar. Diger tüm özel egitime ihtiyaci olan çocuklarimiz gibi, down sendromlu bireylerimizin de her gün, her an yaninda oldugumuzu bu gün vesilesiyle tekrar hatirlatiriz. Yeteneklerini en güzel sekilde sergileyen ekiplerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA