Baskan Saricaoglu'ndan Senlik Daveti

Samsun’un Kavak ilçesinde düzenlenecek Yasar Dogu Karakucak Güres Festivali ve Yaz Senlikleri’ne vatandaslari davet eden Kavak Belediye Baskani Ibrahim Saricaoglu, "Tüm Samsunlulari cosku dolu festivalimize bekliyoruz” dedi.

Baskan Saricaoglu'ndan Senlik Daveti
Kavak’ta geleneksel hale gelen ve her yil büyük bir coskuyla kutlanan Yasar Dogu Karakucak Güres Festivali ve Yaz Senlikleri 29 Temmuz Cumartesi günü (yarin) ilçenin Dogal güzellikleriyle ünlü Güven Park Piknik alaninda düzenlenecek. Belediye Baskani Ibrahim Saricaoglu, Samsunlulari Cumartesi günü yapilacak etkinliklere davet ederek “Cosku ve heyecan dolu senliklerimiz için herkesi Kavak’a bekliyoruz” diye konustu.



Güres müsabakalari

Türk Güresinin sembol ismi Yasar Dogu adina her yil yapilan ve adeta Kirkpinar havasinda yüzlerce güresçinin katilim sagladigi Güres Festivali bölgenin en önemli kültürel etkinlikleri arasinda yer aliyor. Farkli yas gruplari ve sikletlere göre düzenlenecek müsabakalarda, er meydanina çikacak pehlivanlara madalyalarinda verilecegi festival bu yilda çesitli aktivitelerle dolu dolu geçecegi belirtildi.

29 Temmuz Cumartesi günü sabah saat 10’da Güres Müsabakalariyla baslayacak festivalde daha sonra Agalik Yarismasi ve Baspehlivanlik Final müsabakalari yapilacak. Festival aksamda sanatçilarin canli müzik performanslariyla devam edecek. Kavak’ta misafirlere unutulmaz anlar yasatmak için gerekli tüm hazirliklari tamamladiklarini söyleyen Belediye Baskani Saricaoglu, bölgenin sosyal, kültürel gelisimine, turizmine ve dolayisiyla ekonomisine önemli katki saglayan etkinligin ayrica binlerce Kavaklinin bir araya gelerek bulusmasina vesile oldugunu belirtti.

Saricaoglu, "Bu yil 10. kez düzenleyecegimiz geleneksel Yasar Dogu Karakucak Güres Festivali ve Yaz Konseri etkinliklerimizde hem Kavakli hemserilerimizin hem de ziyaretçilerimizin keyifli ve unutulmaz bir gün yasamasini amaçliyoruz. Tüm hemserilerimizi ve Samsunlulari bu cosku dolu etkinliklere katilmaya davet ediyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA