Baldere Deresi'nde Taskin Riski Azalacak

Aydin’in Kusadasi ilçesinde tarim arazilerinin sulanmasina katki saglayan Balderesi Deresi’nde baslatilacak olan islah çalismalari ile taskin riski azalacak.

Baldere Deresi'nde Taskin Riski Azalacak


Devlet Su Isleri (DSI) 21. Bölge Müdürlügü tarafindan Kusadasi ilçesinde bulunan ve tarim arazilerinin sulanmasini saglayan Balderesi Deresi’nde islah çalismalari baslatilacak. Derede gerçeklestirilecek olan islah çalismalari çerçevesinde hazirlanan protokol ise DSI 21. Bölge Müdürlügü tarafindan imzalandi. Sözlesme bedeli 19 milyon 682 bin TL olan ve 450 is gününde bitirilmesi planlanan çalismalarda Balderesi Deresi’ne 500 metre betonarme duvarli kanal yapilacak. Çalismalarin tamamlanmasi ile birlikte bölgede yasanabilecek taskin riski de azaltilarak, tarim arazilerinin taskindan korunmasi hedefleniyor.

Konu ile ilgili DSI 21. Bölge Müdürlügü’nden yapilan açiklamaya göre “Aydin Kusadasi Güzelçamli Baldere Deresi Islahi 2. Kisim isinin sözlesmesi Bölge Müdürümüz Emrah Köleoglu tarafindan imzalanmistir. Imzalanan sözlesme çerçevesinde 500 metre betonarme duvarli kanal yapilacaktir. Sözlesme bedeli 19 milyon 682 bin TL olup, isin süresi 450 takvim is günüdür” ifadeleri yer aldi.
Kaynak: İHA