Asureler, Baskan Oral'dan

Yalova Altinova Belediyesi, Muharrem Ayi nedeniyle her yil geleneksel olarak düzenledigi Asure Günü, büyük bir coskuyla belediye hizmet binasi önünde gerçeklesti.

Asureler, Baskan Oral'dan
Altinova Belediyesi, Muharrem Ayi nedeniyle her yil geleneksel olarak düzenledigi Asure Günü, büyük bir coskuyla belediye hizmet binasi önünde gerçeklesti. Vatandaslarin büyük katilim gösterdigi Asure Günü’nde dagitilan asureler lezzeti ile tam not aldi.

“Muharrem, Allah’in ayi”

Muharrem ayinin önemine deginen Baskan Oral, “Allah’in ayi olarak bilinen Muharrem ayi, ilahi bereket ve feyzin, rabbani ihsan ve keremin costugu ve bollastigi bir aydir. Hicret, sadece bir göç degildir. Hicret, karanlik bir çagdan aydinlik bir çaga geçilen bir dönem olmustur. Böylesine güzel bir aya girmenin sevinci ve mutlulugu ile tüm hemserilerimizin ve Islam Âleminin hicri yilbasini tebrik eder, hayirlara vesile olmasini dilerim” diye konustu.

“Gelenegimiz”

Asure dagitiminda konusan Baskan Dr. Metin Oral, “Hicri Yilbasiyla birlikte gelen Muharrem ayinin nedeniyle düzenledigimiz Asure Günü’nde bizleri yalniz birakmayan tüm vatandaslarimiza tesekkür ederiz” dedi.

Baskan Oral, asure dagitimini bir gelenek haline getirdiklerini sözlerine ekledi.

Genis katilim

Asure Günü’ne; Altinova Kaymakami Regaip Ahmet Özyigit, Altinova Belediye Baskani Dr. Metin Oral, KKTC Tatlisu Belediye Baskani Hayri Orçan, Makedonya Studenicani Belediye Baskani Azem Sadiki, Karadag Tuzi Belediye Baskani Haris Ramovic, Altinova Ilçe Emniyet Müdürü H. Kürsat Seçkin, AK Parti Altinova Ilçe Baskani Hasan Zafer, il genel ve belediye meclis üyeleri, daire amirleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA