Aksaray Belediyesinin Ürettigi Nohutlar Ihtiyaç Sahibi Ailelere Dagitilacak

Aksaray Belediyesi’ne ait arazide hasadi yapilan 60 ton nohut, ihtiyaç sahibi ailelere dagitilacak.

Aksaray Belediyesinin Ürettigi Nohutlar Ihtiyaç Sahibi Ailelere Dagitilacak
Aksaray Belediyesine ait kullanilmayan 500 dönümlük atil vaziyetteki arazide 60 ton nohut hasadi gerçeklesti. Geçtigimiz hafta hasadi gerçeklesen nohutlar, tohum eleme tesislerinde paketlenerek ihtiyaç sahibi ailelere ulastirilmak üzere hazir hale getirildi.

Bitkisel tarim üretiminde Türkiye’nin önde gelen sehirlerinden olan Aksaray’da suyu tasarruflu kullanma adina tarimda kurakliga dayanikli ve az suya ihtiyaç duyan “azkan” cinsi nohut üretiminden de olumlu sonuç alan Aksaray Belediyesi, bu anlamda çiftçilere de rol model oldu.

Sosyal belediyeciligin geregini yerine getirdiklerini belirten Aksaray Belediye Baskani Evren Dinçer, “Bereketli bir tarim sezonu yasiyoruz. Geçtigimiz hafta hasadini gerçeklestirdigimiz 60 ton nohudun bugün paketleme islemini de gerçeklestirerek, 12 bin 500 ihtiyaç sahibi vatandasimiza ulastirmak için hazir hale getirdik. Tarim sehri olan Aksaray’da üreten ve paylasan belediyecilik hizmeti vermekten mutluluk duyuyorum. Topragin ve tarimin öneminin her geçen gün arttigi bu dönemde üreterek, paylasarak ülkemize ve sehrimize katki sagliyoruz. Tüm üreticilerimize bolluk ve bereket dolu bir hasat sezonu diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA