ALTSO Meclisi Toplandi

Alanya Ticaret ve Sanayi Odasi (ALTSO) Baskani Eray Erdem, yabancilara tasinmaz satisi ve ikamet sorunlarinin giderilmesi için Ankara’da temaslarda bulunduklarini bildirdi.



Alanya Ticaret ve Sanayi Odasi’nin (ALTSO) aylik olagan meclis toplantisi gerçeklestirildi.

Toplantida konusan Baskan Erdem, Ankara ziyaretleri basta olmak üzere gerçeklestirilen çalismalarla ilgili meclis üyelerine detayli bilgilendirme yapti.

Meclis toplantisinda, üyelerin verdigi önerge ile Konakli ve Mahmutlar da yer alan ALTSO irtibat ofisleri de gündeme alindi.

Açildigi günden bu yana ofislerde yapilan hizmetlerin maliyet/fayda analiziyle degerlendirildigi toplantida, ofislerin mevcut yapisiyla devam etmesinin mümkün olmadigi konusunda görüs birligine varildi.

Yapilan degerlendirmenin ardindan yapilan oylamada; meclis üyelerinin tamami ofislerin kapatilmasi yönünde oy kullanarak, oy birligi ile ofislerin kapatilmasina karar verildi.

Ofislerde verilen çok az sayida hizmetin tamamina yakininin internetten temin edilen belgeler olmasi da alinan bu kararda etkili oldu.

"Alanya’nin sorun ve çözüm önerileri Ankara’da"

Baskan Erdem, mecliste yaptigi konusmada yabancilara ikamet izninin sinirlandirilmasi ile ilgili yasanan sorunlarin çözümü için Ankara çikarmasi yaptiklarini ifade ederek, “Yabancilara tasinmaz satisi ve ikamet sorunlarinin giderilmesi için MÜTBIR, ALSIAD ve Emlak Profesyonelleri Dernegi ile birlikte hazirladigimiz sorunlar ve çözüm önerilerini Cumhurbaskani Yardimcimiz Cevdet Yilmaz ve Disisleri Eski Bakanimiz, Antalya Milletvekilimiz Mevlüt Çavusoglu’na ilettik ve destek istedik” dedi.



TOBB Gümrük ve Turizm Isletmeleri AS ve Oda-Borsalarin destegiyle Yap-Islet-Devret yöntemiyle modernize edilen Türkiye ile Yunanistan arasinda bulunan Pazarkule Gümrük Kapisi ile TOBB ve UMAT GTI’nin katkilariyla yapilan Ipsala Ibrahim Girgin TIR Parki’nin açilis töreni ile ilgili de bilgiler aktaran Baskan Erdem, “Açilis töreninde bir araya geldigimiz Ticaret Bakanimiz Prof. Dr. Ömer Bolat ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Baskanimiz M. Rifat Hisarciklioglu’na yabancilarin yasadigi ikametgah sorunu basta olmak üzere çözüm bekleyen konularda sektör raporumuzu sunduk” dedik.

Baskan Erdem ayrica, özel saglik kuruluslari ile ALTSO üyeleri için imzalanan indirim protokolü, ALKÜ ile imzalanan ‘Diploma Sizden, Is Bizden’ protokolü basta olmak üzere yönetim faaliyetleri ile ilgili olarak meclis üyelerini bilgilendirdi.
Kaynak: İHA