Serinleten Dondurmali Helva Talep Görüyor

Sicak yaz günlerinde lezzetli yiyecekler yiyerek serinlemek isteyen vatandaslar dondurmali irmik helvasina talep gösteriyor.

Serinleten Dondurmali Helva Talep Görüyor
Eskisehir’de irmik helvasinin altina konularak satisa sunulan dondurma yaz-kis talep görüyor. Az sekerli bir dondurma ile birlestirilen helva, kisin dondurma yemeyi kolaylastirirken, yazin ise serinlemeye yardimci oluyor. Yaz mevsiminde hem lezzetli bir tatli yemek hem de serinlemek isteyen vatandaslar, havanin isinmasiyla dondurmali irmik helvasina yeniden talep gösterdi. Gösterilen ilgiden memnun olduklarini dile getiren tatlici Emirhan Dikme, vatandaslarin hafif ve serin tatli yemek için dondurmali irmik helvasi tercih ettigini belirtti.

“Helva sicak ama dondurmayla birlikte yenilince serinletiyor”

Hamamyolu Caddesi üzerinde dondurmali irmik helvasi satisi yapan Emirhan Dikme, son günlerde hava sicakligindan dolayi talebin arttigini söyledi.

Dondurmali irmik helvasinin hafif bir tatli olmasi sebebiyle sikça tercih edildigini belirten Dikme, “Tatlinin altinda dondurma oldugu için yazin vatandaslari serinletiyor ve sikça ragbet görüyor. Özellikle hafif bir tatli olmasi sebebiyle yazin çok iyi bir ürün olarak öne çikiyor çünkü insanlar sürekli sivi bir sey tükettiginde de sikinti çekiyor. Tatlinin hem siskinlik yapmamasi hem de serinletmesi vatandaslarin ilgisini çekiyor. Vatandaslar sicak helva sebebiyle temkinli yaklasiyor ama dondurma oldugu için serinletiyor. Antep fistikli, çikolatali ve sade çesitleriyle satisa sunulan helvalar 40 liraya satiliyor” dedi.

Kaynak: İHA