Selçuklu'da Hasere Ilaçlamasi Sürüyor
Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi, ilçe sakinlerinin konforu için ilaçlama çalismalarina devam ediyor. Belediyeye bagli Park Bahçeler Müdürlügü ekipleri mahallelerde yer alan yesil alanlarda haserelere karsi ilaçlama gerçeklestiriyor.

“Hemsehrilerimizin konforlu bir yaz geçirmesi için periyodik olarak ilaçlama yapiyoruz”
Ilçe sakinlerinin rahat bir yaz mevsimi geçirebilmeleri adina Selçuklu Belediyesi’nin her türlü önlemi aldigini ifade eden Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Selçuklu’da hemsehrilerimizin sorunsuz bir yaz dönemi geçirmeleri için her mahallemizi haftada en az bir kere ilaçliyoruz. Ilaçlama çalismalarinda kullandigimiz kimyasal maddelerin dogada yasayan diger canlilara zarar vermemesi için hassasiyet gösteriyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlügü ekiplerimiz ve Saglik Isleri Müdürlügü ekiplerimizin koordineli bir sekilde yürüttügü çalismalarimizda hemsehrilerimizin de sagligini düsünerek azami derecede dikkat ediyoruz. Bu çerçevede Park Bahçeler Müdürlügü ekiplerimiz gece saatlerinde ilaçlama faaliyetlerini yürütüyor. Ilçe sinirlarimiza ait tüm yesil alanlar, caddeler ve sokak aralarinda tretuvar üstünde bulunan agaçlar ve kamusal alanlarda (cami,okul, resmi kurumlar) bulunan agaçlar aylik rutin ilaçlama programi dahilinde yapiliyor. Tüm hemsehrilerimizin konforu için tüm önlemleri almaya bundan sonra da devam edecegiz” dedi.
Sinek ilaçlama çalismalarinda ise, Selçuklu Belediyesi Saglik Isleri Müdürlügü’ne bagli ekipler de periyodik olarak ilçede bulunan tüm mahallelerde belirlenen günlerde olumsuz hava kosulu olmadigi sürece ilaçlama çalismasi yürütüyor. Sabah saat 06.00-10.00 ve aksam saat 18.00-23.00 arasinda yapilan ilaçlama çalismalarinda Saglik Bakanligi tarafindan onayli doganin dengesini bozmayacak ve insan sagligina zarar vermeyecek biyosidal ürünler kullaniliyor. ULV ilaçlama makineleri ile donatilan araçlarla 6 ilaçlama ekibi, ilçede bulunan tüm mahalle, cadde ve sokaklari periyodik olarak ilaçliyor.
