Akyurt Arama Kurtarma Ekipleri Egitimlere Basliyor

Ankara’nin Akyurt Belediyesi bünyesinde 24 kisilik arama kurtarma ekibi kuruldu. Imzalanan protokol çerçevesinde ekip egitimlere baslayacak.

Akyurt Arama Kurtarma Ekipleri Egitimlere Basliyor
Akyurt Belediye Meclisi toplantisinda belediye bünyesinde arama kurtarma ekibi kurulmasi için Plan ve Proje Müdürlügü ile Imar ve Sehircilik Müdürlügü görevlendirildi. Akyurt Belediye Baskani Hilal Ayik, Ankara Sube Baskani Haci Bayram Sahin, Akyurt Belediye Baskan Yardimcisi Cemalettin Sarp, egitim protokolünün imzalanmasi için bir araya geldi. Iki müdürlügün çalismalari sonucunda Akyurt Belediyesi arama kurtarma ekibinde görev almak isteyen ve tamami çalisanlardan olusan gönüllüler belirlendi.

Akyurt Belediye Baskani Hilal Ayik, imzalanan protokolle ilgili yaptigi açiklamada, “Akyurt Belediyesinde göreve geldigimiz günden itibaren yeniliklerin destekçisi olduk. Farkli alanlarda Akyurt’ta ilk kez çalismalar yaptik. 6 Subat tarihinde Kahramanmaras merkezli yasanan iki büyük depremin yaralarinin sarilmasi için bölgede aktif olarak çalistik. Uzun süre ekiplerimiz arama kurtarma da dahil olmak üzere insani yardimlarin ulastirilmasinda görev aldi. Böyle büyük afetler bizleri önlemler almaya, müdahale etme noktasinda egitimli ve donanimli bir yapiya kavusmaya sevk etti. Mayis ayinda Belediye Meclisinde alinan karar neticesinde çalismalara basladik. Tamami Akyurt Belediyesindeki çalisma arkadaslarimizdan olusan 24 kisilik ekibimizi olusturduk ve arama kurtarma, ilkyardim egitimlerini gerçeklestirecegiz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA