Trabzon Havalimani Tarihinin En Yogun Gününü Yasadi

Trabzon Havalimani Kurban Bayrami tatilinde tarihinin en yogun günlerini yasadi. 30 Haziran günü havalimanina 145 uçak inis-kalkis yaparken, tüm zamanlarin rekoru kirildi.

Trabzon Havalimani Tarihinin En Yogun Gününü Yasadi
Dogu Karadeniz Bölgesi’nde geçtigimiz yil yasanan turizm hareketliligi bu yil da artarak devam ediyor. Geçen yil 23 bini geçen uçak ve 3 milyonu geçen yolcu sayisi yogun bir trafik yasayan Trabzon Havalimani’ndan 2022 yilinda 16 bin 972 iç hat ve 6 bin 507 dis hat olmak üzere 23 bin 479 sefer gerçeklestirilmisti. Geçtigimiz yil 2 milyon 471 bin iç hat ve 703 bin dis hat olmak üzere toplam 3 milyon 174 bini asan yolcu sayisina ulasilirken, özellikle dis hatlarda bir önceki yila oranla sefer sayisi yüzde 96, yolcu sayisi da yüzde 186 artis göstermisti.

Geçtigimiz yil yasanan bu turizm hareketliliginin bu yil da artarak devam edeceginin en büyük kaniti ise Kurban Bayrami tatilindeki yogunluk ile kendini gösterdi. Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Dernegi (TATCA) Trabzon Havalimani’ndaki rekoru sosyal medya hesabindan duyurdu. Konuya iliskin TATCA açiklamasinda, “Trabzon Havalimani’nda 30 Haziran Cuma günü 145 inis-kalkis ile tüm zamanlarin rekoru kirildi. Kötü hava kosullari sebebiyle olusan yogun kaçinmalar ve kisitli imkanlara ragmen trafigin sorunsuz idare edilmesini saglayan meslektaslarimizi gönülden tebrik ediyoruz” denildi.
Kaynak: İHA