Tekirdag'da Geleneksel Keskek Senligi Basladi

Tekirdag’da 4. Geleneksel Karacakilavuz Keskek Senligi basladi.

Tekirdag'da Geleneksel Keskek Senligi Basladi


Süleymanpasa Belediyesi tarafindan düzenlenen ve bu yil 4’üncüsü gerçeklestirilen Karacakilavuz Keskek Senligi, coskuyla basladi.

Senlik kortejinin senlik alanina girmesiyle baslayan senlikte, Süleymanpasa Belediye Baskani Hüseyin Uzunlar ve Ak Parti Tekirdag Il Baskani Ali Gümüs ile birlikte keskegin ana maddesi olan bugdayi geleneksel yöntemlerle dibekte dövdü. Ardindan senlige katilan vatandaslara keskek ikrami yapildi.

Senlik alaninda bulunan stantlarin gezilmesiyle devam eden senlikte, Pasa Halk Danslari Toplulugu bir gösteri sundu. Senligin açilis konusmasini yapan Süleymanpasa Belediye Baskani Hüseyin Uzunlar, "Senligimizin bu günlere gelmesinde büyük emegi olan, önceki baskanimiz Cüneyt Yüksel’e emekleri için tesekkür ederim. Karacakilavuz bizim için büyük öneme sahip. Yöresel ürünleri ile, tarihi dokumasi ile herkesin bildigi bir mahallemiz. Biz, Süleymanpasa Belediyesi olarak sehrimize gelen misafirlerimize Karacakilavuzumuzun cografi isaret almis dokumasini hediye ediyoruz. Önceki dönem Meclis Baskanimiz Prof. Dr. Mustafa Sentop’un da katkilari ile Kalkinma Ajansimiz ile bir proje hazirladik. Karacakilavuzlu hanimlarimizin büyük emekleri ile dokuduklari dokumalari ve yöresel lezzetlerimizi Yöresel Ürün Pazarinda sergileyecegiz. Senligimize sahip çikarak senligimizin bugünlere gelmesinde büyük emegi olan Karacakilavuzlu hemsehrilerimize tesekkür ediyorum. Hepinizin Kurban Bayrami’ni tebrik ediyorum" dedi.



Uzunlar’in konusmasinin ardindan yogurt yeme yarismasi düzenlendi.

Birincinin gram altin kazandigi yarisma kiran kirana geçti.
Kaynak: İHA