Talas'ta Karot Aliniyor, Riskli Yapilar Tespit Ediliyor

Talas Belediyesi, ilçede belirlenen kentsel dönüsüm bölgelerinden karot örnekleri alarak riskli yapilari tespit etmeye basladi.

Talas'ta Karot Aliniyor, Riskli Yapilar Tespit Ediliyor
Talas Belediyesi Baskan Yardimcisi Ethem Mezgitli’nin yani sira Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü ve Talas Belediyesi yetkililerinin katilimiyla gerçeklestirilen çalismalar çerçevesinde, 2. etap kentsel dönüsüm alani olarak belirlenen Harman Mahallesi Erciyes, Hatipoglu ve Cemil Baba sitelerinde binalardan beton örnekleri alinarak yapilarin risk durumlari tespit ediliyor. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi onayli firmalarla gerçeklestirilen uygulamada özel ekipmanlarla binalara zarar vermeden alinan örnekler analiz edilerek yapinin beton kalitesi basta olmak üzere deprem riski gibi faktörler degerlendiriliyor. Talas Belediyesi kontrolünde toplam 23 blokta yapilan çalismalar vatandaslar tarafindan da takdirle karsilaniyor.

Yapilan çalismayi 6 Subat’ta meydana gelen deprem sonrasi yasanan tedirginligi giderecek bir hamle olarak gören vatandaslar, Talas Belediyesine tesekkürlerini iletti.
Kaynak: İHA