Seçer Açiklamasi 'Mersin'i, Mersinlileri Ve Ülkemizi Seviyoruz'

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, belediye baskanlarinin çaliskan ve halkin içerisinde olmasi gerektigini belirterek, "İçel’i, İçellileri ve ülkemizi seviyoruz. Bu ülkeye, bu kente hizmet etmek çok kutsal bir vazife bizim için" dedi.

Seçer Açiklamasi 'Mersin'i, Mersinlileri Ve Ülkemizi Seviyoruz'
Seçer, Kurban Bayraminin son gününde Erdemli ilçesine bagli Ilemin, Karahidirli ve Dagli mahallelerinde vatandaslarla bir araya gelerek bayramlasti. Ilk ziyaretini Ilemin Mahallesi’ne gerçeklestiren Seçer, Ilemin halki tarafindan sevgiyle karsilandi. Vatandaslarin Kurban Bayramini kutlayan Baskan Seçer, burada yaptigi konusmada halk ile bir arada olmaktan, onlara hizmet etmekten duydugu mutlulugu ifade etti.

Belediye baskanlarinin çaliskan ve halkin içerisinde olmasi gerektigini söyleyen Seçer, “Biz de bunun bilincindeyiz. Seviyoruz isimizi. Görevimizi çok seviyoruz. İçel’i, İçellileri ve ülkemizi seviyoruz. Bu ülkeye, bu kente hizmet etmek çok kutsal bir vazife bizim için. Bir belediye baskaninin parayla pulla isi yoksa vatandasinin hayir duasi ve seçimde destegiyle enerji toplar” diye konustu.

“Biz vatandasimizi seviyoruz. Her gittigimiz yerde de vatandasimizin bize ilgisi bize gösterdigi sevgi, saygida bizi mutlu ediyor” diyen Baskan Seçer, bir belediye baskaninin görevini sevmesinin çok önemli oldugunu belirterek, “Görevini seviyorsa bir belediye baskani uyumaz. Bayram, seyran, gece, gündüz, kar, yagmur, soguk dinlemez, tatili yoktur. Acisi tüm hemserilerinin acisidir. Birinin mutlulugu kendine de gelir. Insanlari sevmeyen adam iyi bir belediye baskani olamaz. Biz insanlari seviyoruz, halkimizi seviyoruz. Bu yolda görevde kaldigimiz sürece basimiz dik alnimiz açik, bizleri destekleyenleri mahcup etmeden görevimizi en güzel sekilde yapariz. Hiç merak etmeyin, bize güvenin ve inanin” ifadelerini kullandi.

“Ülkemizi hep beraber seviyoruz. Hep beraber de sahip çikacagiz”

Erdemlililerin çok çaliskan oldugunu dile getiren Baskan Seçer, Türkiye’nin de çaliskan insanlar sayesinde ayakta kaldigini söyledi.

Seçer, “Bizim ecdadimiz da böyle. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu ülke için, bu vatan için, bizim büyük dedelerimizle, savas meydanlarinda gögüs gögüse mücadele etmis, savaslari kazanmis, cumhuriyeti kurmus. Bu bagimsiz, serefli ülkeyi bizlere emanet etmis. Bizim de bu emanete ihanet etmeden görevimizi tam anlamiyla yapmamiz lazim. Bizim milletimize yakisan da budur. Ülkemizi hep beraber seviyoruz. Hep beraber de sahip çikacagiz” seklinde konustu.



“Desteklerimizde kadinlar öncelikli”

Büyüksehir Belediyesi olarak yaptiklari hizmetlerden söz eden Seçer, yol yapimdan MESKI’ye, sosyal hizmetlerden tarimsal desteklere kadar birçok alanda vatandasin yasamini kolaylastiracak projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

Söz konusu desteklerde kadinlara öncelik tanidiklarinin altini çizen Seçer, “Kadinlara ben çok ayri bir önem veriyorum. Çünkü bakiyorum kadinlar çok bir seyler yapmak istiyor, gayret ediyor ama imkanlari sinirli. Bir yol gösteren, imkan saglayan yok. Bunlari bu insanlara saglamak lazim” dedi.



“Yanlis is yapmayayim diye gece uykularim kaçiyor”

Baskan Seçer, Ilemin’deki halk bulusmasinda Büyüksehir Belediyesi bünyesinde 11 bin kisinin çalistigini belirterek, vatandaslara en iyi sekilde hizmet vermeye gayret ettiklerini söyledi.

Çalisanlar arasinda asla siyasi parti ayrimi yapilmadiginin altini çizen Seçer, söyle devam etti; “Biz kimseye ayrimcilik yapmayiz. Ilemin’e hizmet ederken bu CHP’li, bu MHP’li, bu AK Parti’li diye ayrim yapmayiz. Tembel insanlar var, bizim de vatandas karsisinda prestijimizi sarsiyor. Hemen hakkinda sorusturma açariz. Çünkü onlar sizin paranizla maas aliyor. Ben çalisiyorsam herkes bu belediyede çalisacak. Benim prensibim bu. Yanlis is yapmayayim diye gece uykularim kaçiyor. Bu kadar titiz davraniyorsam en bastan genel sekreterden genel müdürden, greyder operatörüne kadar herkes çalisacak.”

Ardindan Karahidirli Mahallesi’ne giden Seçer, burada yaptigi konusmasinda, Hacialani’nda yaklasik 10 kilometrelik yeni bir su kaynagi bulduklarini söyledi.

Baskan Seçer, Karahidirli’ya yapilan yol yapim çalismalarindan bahsederek, “Karahidirli-Tömük Yolu 4 bin metre tek kat, Karahidirli-Çamli Yolu 3 bin 500 metre çift kat. Yapilmadik yolunuz kalmamis. Bütün yollar Karahidirli’ya çikmis. Karahidirli yollarinda 740 ton asfalt kullanilmis. Demek ki hizmeti yapiyor belediye” ifadelerini kullandi.

“Birkaç güne sinekle ilgili bir sikayet kalmaz”

Karahidirli ve diger mahallelerde sinekle mücadele çalismalarinin sürdügünü ancak geç yagislardan ötürü ilaçlamanin etkisini gösteremedigini söyleyen Baskan Seçer, “Bu yil bahar yagislarindan dolayi bir sikinti yasiyoruz. Ilaçladik yagmur düstü üstüne, ilacin tesiri gitti. Ilaçlaniyor ama bosa gidiyor, yazik. Biraz da dönemsel bir artis var. Birkaç güne sinekle ilgili bir sikayet kalmaz. Sulama havuzlari bu konuda bizim için inanilmaz bir sorun. Oralar sinek fabrikasi. Durgun kaldigi zaman sinekler oraya birakiyor yumurtayi. Eger devir daim yaparsa çok büyük sorun. Etraftaki çöpler, kaldirilip savrulan çöpler. Kurban döneminde sehrin içinde o kadar uyari yapmamiza ragmen sokaklardan kan akti. Sakatatlar çöp kutularinin içinde. Iste sana karasinek, sivrisinek yuvasi” diye konustu.

Daha sonra Dagli Mahallesi sakinleri ile bir araya gelen Seçer, vatandaslarin bayramlarini kutladi. Istek ve taleplerini dile getiren vatandaslar da Büyüksehir’in hizmetlerinden ötürü Seçer’e tesekkür etti.
Kaynak: İHA