Paris'te Belediye Baskaninin Evine Saldiri

Fransa’nin L’Hay-les-Roses Belediye Baskani’nin evine yanan araçla saldiri düzenlendi. Ülke genelinde devam eden protestolarin 5’inci gününde ise 719 kisi gözaltina alindi.

Paris'te Belediye Baskaninin Evine Saldiri
Fransa’da polisin açtigi ates sonucu hayatini kaybeden Nahel M.’nin dün düzenlenen cenaze töreni sonrasi gösteriler kaldigi yerden devam etti. Polis ve göstericiler arasinda devam eden çatismalarda ülke genelinde 719 kisinin gözaltina alindigi açiklandi. Fransa’nin baskenti Paris’teki gösteriler sirasinda protestocular yanan bir otomobili Paris’in L’Hay-les-Roses Belediye Baskani Vincent Jeanbrun’un evine çarpti. Vincent saldiri sonrasi yaptigi açiklamada, “Dün aksam dehset ve rezillikte dönüm noktasina gelindi. Evime saldirildi ve ailem suikast girisimine ugradi. Cumhuriyeti koruma ve ona hizmet etme kararliligim her zamankinden daha büyük. Geri adim atmayacagim” dedi.

Fransa Içisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Fransa’nin Marsilya kentinde dün çikan çatismalarda 55 kisinin, ülke genelinde ise su ana kadar 2 bin 800 kisinin gözaltina alindigi belirtildi.
Kaynak: İHA