Konteyner Kentin En Yasli Depremzedesi

Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremler sonrasi ailesiyle beraber konteyner kente yerlesen 95 yasindaki vatandas, en yasli depremzede olma özelligiyle ilgi odagi oluyor.

Konteyner Kentin En Yasli Depremzedesi
Kahramanmaras’ta meydana gelen depremi Dulkadiroglu ilçesindeki oglunun evinde yakalanan 95 yasindaki Mehmet Çayir’in, depremde Pazarcik ilçesindeki evi yikildi.

Oglu ve torunlari ile beraber Karacasu Konteyner Kente yerlesen asirlik depremzede yasi itibariyla depremzedelerin de ilgisini çekiyor. Saglik problemi bulunmayan asirlik depremzede, konteyner kentte hayatini sürdürmeye çalisiyor.

Depremzede Mehmet Çayir, “Benim yasim 100, 4 kiz, 7 oglum ve 33 torunum var. Yemedigim bir sey yok dari ekmegi de yedim. Bu yasima kadar bir çekirge istilasi gördüm, dolu ve 2 metre kar yagmisti onlari gördüm. Ismet Inönü’nün trenini bekledim” dedi.

Oglu Saban Çayir ise, “Biz Kibris’ta yasiyorduk depremden 6 ay önce Kahramanmaras’a memleketimize gelip bir binanin 9’uncu katindan daire aldik. Iki blok yikildi bizim blok yikilmadi babam da yanimdaydi nasil indirdim bilmiyorum. Babam aslinda Pazarcik ilçesindeydi ve biz yanimiza almistik. Babamin evi de yikildi bizim evler de yikildi su anda babam yanimizda konteyner kentte. Kimliginde 95 yasinda ama eskilerin dedigine göre babam 100 yasinda. Meslegi marangozdu 40-50 yil bu isi yapti. Emekli oldu. 11 çocugu vardi ama torun sayisini ben bile bilmiyorum. Benim bile torunlarim var artik. Aksam geç yatiyoruz sabah istedigimiz saatte kalkiyoruz. Saglik yönünden sorunu yok. En son Recep Tayyip Erdogan gelmisti, aldim götürdüm. Iyi de bir Erdogan sevdalisi biri. Atatürk döneminde yasamis ama köyde yasadigi için görememis” diye konustu.

Gelini Melek Çayir ise, “Ne verirsek onu yer. Az yemek yer ama çabuk yer” dedi.

Kaynak: İHA