Kartalkaya'ya 'Hayat' Verecek Projeye Ödül

Yasar Üniversitesi Mimarlik Bölümü ögrencilerinin tasarimi; Kartalkaya Dag Oteli, Kayak (Doga) Gençlik Merkezi Ögrenci Fikir Yarismasi’nda ödüle layik bulundu. 47 projenin katildigi yarismada, ögrencilerin “Hayat” isimli tasarimi üçüncü oldu.

Kartalkaya'ya 'Hayat' Verecek Projeye Ödül
Yasar Üniversitesi Mimarlik Fakültesi Mimarlik Bölümü 3. sinif ögrencileri, Bolu’daki Türkiye’nin en önemli turizm yerlerinden birisi olan Kartalkaya Kayak Merkezi için düzenlenen tasarim fikir yarismasina katildi.

Bölgenin turizm potansiyelinin artirilmasi için Türkiye’deki mimarlik ögrencilerine yönelik ilk kez düzenlenen Kartalkaya Dag Oteli, Kayak (Doga) Gençlik Merkezi Ögrenci Mimari Fikir Proje Yarismasi’na, çesitli üniversitelerden 47 farkli proje katildi.

Bolu’nun turizm açisindan daha modern bir yapiya dönüsmesi ve bölgenin çekim merkezi haline gelmesinin amaçlandigi yarismaya Yasar Üniversitesi Mimarlik Bölümü 3. sinif ögrencileri Gökalp Kalfa, Zehra Çelik, Emirhan Dugral, Sertaç Erbilgin ve Selin Temiz, “Hayat Gençlik Merkezi” isimli projeleriyle katildi.



Bolu’ya ‘Hayat’ verdiler

Ögrencilerin 6 ay boyunca üzerinde çalisarak hazirladigi proje, mimarlik alaninda önemli isimlerden olusan jüri tarafindan üçüncülüge layik bulundu. Yarismada derece elde eden Yasar Üniversitesi Mimarlik Bölümü ögrencileri, “Projede öncelikli amacimiz, Kartalkaya Kayak Merkezine ve Bolu’ya gelen ziyaretçilerin konaklama, kayak ekipmani kiralama, restoran ve çesitli aktiviteler yapacagi bir ortam tasarlamakti. Projemizi avlu kültürünün üzerine insa ettik. Avluda bir yasam alani olusturduk. Projemizin adini da ‘Hayat’ olarak belirledik. Tasarladigimiz otel, ziyaretçilere 4 mevsim boyunca Bolu’nun güzelliklerini sunacak ve bölge için öncü bir örnek olusturacak yeni deneyim rotalari ve aktiviteleri vadediyor” dedi.

Kaynak: İHA