Diyarbakir'da PKK'nin 31 Yil Önce Katlettigi 2'Si Çocuk 10 Kisi Anildi

Diyarbakir’in Silvan ilçesine bagli Yolaç (Susa) köyünde 31 yil önce, PKK’li teröristlerce camide ibadet edenlerin disari çikarilarak silahla tarandigi katliamda yasamini yitiren 2’si çocuk 10 kisi anildi.

Diyarbakir'da PKK'nin 31 Yil Önce Katlettigi 2'Si Çocuk 10 Kisi Anildi
Silvan ilçesinde asker kiyafeti giyen PKK’li teröristlerin 31 yil önce aralarinda imamin da bulundugu 10 kisiyi öldürdügü Yolaç (Susa) köyü katliami, dün Susa Mazlumlari ve Magdurlari Anma, Anlama, Yasatma Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi (Susa-Der) ve Mustazaflar Cemiyetinin köyde düzenledigi etkinlikle lanetlendi. Programa katilanlar saldirida hayatini kaybedenlerin kabirlerini ziyaret etti. Mezarliktaki program Kur’an-i Kerim tilavetiyle basladi.

Ittihadul Ulema Üyesi Besir Simsek, o tarihlerde her gün bir yerde olay oldugunu belirterek, "Onlar tehdit edildikleri halde, her türlü tehlikeyle karsi karsiya olduklari halde o gün camiyi terk etmediler. Bugün ve yarin sehit olacaklarini biliyorlardi. Ama buna ragmen camiye gittiler. Buna ragmen davalarini teblig ettiler. Biz, Susa sehitlerini aniyorsak buradan gittikten sonra her birimiz kendi köyündeki camiyi Susa Camisi olarak görmesi lazim" diye konustu.

Program, dualarin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA