Bursa'nin En Büyügü Yildirim'a

Bursa’yi yeniden yesil kimligine kavusturacak projelere imza atan Büyüksehir Belediyesi, 600 dönümü asan alani ile Bursa’nin en büyük kent parkini Yildirim’a kazandiriyor. 75. Yil Kent Ormani projesinin 31 bin metrekarelik ilk etabi sekillenmeye basladi.

Bursa'nin En Büyügü Yildirim'a
Sanayilesmeye bagli olarak özellikle 1980’li yillardan sonra yasanan hizli nüfus artisi ve çarpik yapilasma ile ‘yesil’ kimliginden giderek uzaklasan Bursa, Büyüksehir Belediyesi’nin projeleriyle yeniden yesil görüntüsüne kavusuyor. Çevre ve Sehircilik Bakanligi ile isbirliginde hayata geçirilen millet bahçelerinin yani sira mahallelere kazandirilan küçük ölçekli parklarla Bursa’ya nefes aldiran Bursa Büyüksehir Belediyesi, kisi basi düzenlenmis yesil alan miktarinin en az oldugu ilçelerden biri olan Yildirim Ilçesine ikinci büyük parki kazandirmak için çalismalara hiz verdi. Daha önce Ankarayolu alti olarak tabir edilen Vakif, Isabey, Sirinevler ve Demetevler Mahallelerine hitap eden 225 dönümlük Vakif Kent Parki’ni Yildirim’a kazandiran Büyüksehir Belediyesi, simdi de yolun üst kisminda Otosansit Sanayi Sitesi ile 75. Yil Mahallesi arasinda kalan yaklasik 643 dönümlük alani ayricalikli bir yesil alan olarak Bursa’ya kazandiriyor.

Her sey düsünüldü

Büyüksehir Belediyesi’nin Orman Genel Müdürlügü isbirligiyle hayata geçirecegi proje, toplam 643 bin 185 metrekare alani kapsiyor. Bünyesinde kir lokantasi, kir kahvesi, spor alanlari, çocuk oyun alanlari, piknik alanlari, macera parki, zipline, paintball, dag kizagi, bisiklet parkurlari ile yaya yürüyüs parkurlari ve servis yollari bulunan dev projenin 31 bin metrekarelik ilk etabinda çalismalar hizlandi. 75. Yil Kent Ormani projesinin ilk etabi da gençlik merkezi, kafeterya, basketbol sahasi, kaykay pisti, çocuk oyun alanlari, piknik alanlari, bisiklet parkuru ve yaya yürüyüs yollari ile bölge sakinlerinin bulusma noktasi olacak.

Yeniden ‘yesil’ Bursa

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, kendilerine hedef olarak belirledikleri 6 ana konu basligindan birinin de ‘yesil Bursa’ oldugunu belirterek, bu hedefe kararli adimlarla ilerlediklerini söyledi.

Çevre ve Sehircilik Bakanligi isbirliginde yapilan Çekirge Teras, Doganbey ve Gökdere Millet Bahçesi projelerinin hizla ilerledigini hatirlatan Baskan Aktas, “Diger taraftan Büyüksehir Belediyesi olarak biz de yesil için tüm sinirlarimizi zorluyoruz. Yildirim’a kazandirdigimiz 225 dönümlük Vakif Kent Parki ve Baglaralti Parki, vatandaslarin bir araya gelip rahat nefes aldiklari alanlar oldu. Yaklasik 600 dönümlük alanda hayata geçirdigimiz bu proje de Bursa’nin en ayricalikli yesil alan projelerinden biri olacak. Simdiden hayirli olsun” dedi.

Kaynak: İHA