Adalar'da Çöp Yiginlari Içinde Denize Girdiler

Bayram tatili nedeniyle insanlarin akin ettigi Adalar’da çöp yiginlari olustu. Büyükada ve Heybeliada’da kimileri çöp yiginlari arasinda denize girdi. Adalilar ise çöplerin toplanmasi konusunda yetersiz kaldiklarini belirterek, Adalar Belediyesine tepki gösterdi.

Adalar'da Çöp Yiginlari Içinde Denize Girdiler
9 günlük Kurban Bayrami tatilinde yerli ve yabanci turistler Adalar’a akin etti. Büyükada ve Heybeliada’ya gelenler ardinda çöplerini birakarak ayrildi. Özellikle Heybeliada’nin ana caddesi Altinyildiz Caddesi ile Büyükada’da Kumsal bölgesinde çöp yiginlarinin olustugu görüldü.

Çöp konteynerleri, deniz kiyilari ve sokaklarin yani sira çocuk parklarinda da çekirdek, kuruyemis atiklari, içki siseleri, yiyecek atiklari, plastik yogurt kaplari, deniz sortlari, havlular, plastik terlikler gibi çöplerin oldugu görüldü.

Kimi vatandaslar deniz kiyisindaki çöplükler arasinda denize girdi, güneslendi. Adalar halki ise çöplerin toplanmasi konusunda yetersiz kaldiklarini belirterek Adalar Belediyesine tepki gösterdi. Öte yandan, belediye çalisanlarinin görüp toplamasi için Adalilarin çöpleri posetlere koyup agaçlara astigi da görüldü.

Kaynak: İHA