23 Sene Sonra Biten Hasret

Geçtigimiz aylarda sosyal medya hesabindan Erzurum’da sahne almadan ölmek istemedigini söyleyen tiyatro sanatçisi Murat Balkus’un çagrisi karsilik buldu ve Dadas Ibrahim Erkal Kültür Merkezi’nde sevdikleriyle bulustu.

23 Sene Sonra Biten Hasret
Erzurum’un sevilen tiyatro sanatçilarindan Murat Balkus, Ibrahim Erkal Kültür Merkezi’nde sahneledigi tek kisilik oyunu “Cigerim” ile 23 sene sonra yeniden Erzurumlularla bulustu. Yillardir hem Erzurum’un kültürünü ve insan tiplerini sahneye tasiyan Murat Balkus, Ibrahim Erkal’in ismini tasiyan kültür merkezinde kendisini seven insanlarin karsisinda oyun sergilemenin heyecanlandirdigini ifade ederek, “Yillar sonra Erzurum’da ’Cigerim’ adli tek kisilik oyunumu Ibrahim Erkal Kültür Merkezinde sahneledim. Tam 23 sene oldu Erzurum’da tiyatro sahnesine çikmayali. Beni sevenlerin manevi destegine her zamankinden çok ihtiyacim vardi ve onlarda salonu doldurarak bunu yerine getirdiler. Çok mutluyum. Hayalim gerçek oldu” dedi.

Sosyal medya hesabindan “Erzurum’da sahne almadan ölmek istemiyorum” özetinden bir paylasim yaptigini ve kisa sürede buna cevap geldigini söyleyen tiyatro sanatçisi Murat Balkus, “Oyunumun sahnelenmesinde desteklerini gösteren basta Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen ile Sosyal ve Kültür Daire Baskani Ergün Engin’e, program öncesi ve sonrasi beni cani gönülden destekleyen yanimda olan can dostlarima çok tesekkür ediyorum. Erzurum’da olmayi çok özlemisim” ifadelerine yer verdi.

Ibrahim Erkal Kültür Merkezinde sergilenen oyuna tiyatrocularin sevenleri ile birlikte Yakutiye Belediye Baskani Mahmut Uçar, AK Parti Il Baskani Ibrahim Küçükoglu, MHP Il Baskani Adem Yurdagül, Kültür Il Müdürü Cemal Almaz ve davetliler katildi.

Murat Balkus’a, saziyla ve sözüyle Sahin Sarigül ve arkadaslari eslik etti. Oyunun bitiminde kendisine çiçek verilen tiyatro sanatçisi Murat Balkus’un heyecanindan dolayi konusmakta zorlandigi görüldü
Kaynak: İHA