Kardes Sehir Maritsa Tepebasi'na Hayran Kaldi

Tepebasi Belediyesi’nin kardes kenti olan Maritsa Belediyesi heyeti, Tepebasi’na hayran kaldi.

Kardes Sehir Maritsa Tepebasi'na Hayran Kaldi
Tepebasi Belediyesi’nin dünyanin farkli ülkelerindeki kardes kentleri ile temaslari devam ediyor. Tepebasi Belediyesi’nin kardes kenti olan Bulgaristan’in Plovdiv iline bagli Maritsa Belediyesi heyeti, Tepebasi Belediyesi’nin projelerini yerinde görmek üzere ziyaret etti. Maritsa Belediye Baskan Yardimcilari Nikolay Stamatov, Gergana Tityukova, Belediye Meclisi Sekreteri Nadezhda Dimitrova, Vergi Uzmani Gancho Dimitrov, Bulgar Türk Is Adamlari Dernegi (BULTIS) Baskan Yardimcisi Donka Koleva ve Yönetim Kurulu Üyesi Aleksandar Aleksandrov Tepebasi Belediyesi’nin proje merkezlerini gezerek yerinde inceleme firsati buldu.

“Sehriniz çok güzel yönetiliyor”

Tepebasi Belediyesi ana hizmet binasina ziyarette bulunan heyet burada Tepebasi Belediye Baskan Yardimcilari Fikriye Güven Zaptiye ve Suat Yalnizoglu ile görüstü. Ziyaret ile ilgili degerlendirmelerde bulunan Maritsa Belediye Baskan Yardimcisi Gergana Tityukova, “Gerçekten her seyden fazla etkilendim. Eskisehir’e ilk defa geldim fakat burasi gerçekten bir Avrupa Birligi üyesi sehir gibi. Bu da belediye yönetimiyle ilgili bir durum. O yüzden bu kadar güzel sehriniz var. Çok güzel yönetiliyor” dedi.



“Misafirperverliginizden çok etkilendim”

Maritsa Belediye Baskan Yardimcisi Nikolay Stamatov;

“Eskisehir’e geldigimizden beri çok pozitif duygular yasadim. Burada insanlar çok güler yüzlü, çok misafirperver ve bundan çok etkilendim. Bundan sonra bizim kapilarimiz da sizler için açik” diye konustu.



“Iki belediyenin de yaninda olacagiz”

BULTIS Baskani Donka Koleva, “Eskisehir’e geldigim için çok mutluyum. 5 sene önce bizim yolculugumuz Eskisehir Rumeli Sanayicileri ve Isadamlari Dernegi ile basladi.

Biz 5 sene boyunca elimizden geleni yaptik bu iki belediyenin kardes olmasi için. Biz iki dernek bu iki belediyenin kardesliginin devam etmesi ve is birliklerinin sürmesi için yaninda olacagiz. Burada oldugumuz için çok mutluyuz. Misafirperverliginiz için tesekkür ederiz” ifadelerini kullandi.

“Hep beraber güzel isler yapacagiz”

Tepebasi Belediyesi Baskan Yardimcisi Fikriye Güven Zaptiye ise, “Kardes sehirler degisik kültür ve projelerin ortaya çikmasina vesile oluyor. Sohbetimizde onlarin da kendilerine ait sanat faaliyetlerinin ve farkli projelerinin oldugunu ögrendik. Biz onlardan örneklemeler aldigimizda onlar da bizden aldiginda çalismalarimiz daha verimli bir hale geliyor. Maritsa Belediyesi ile ortak yönlerimiz çok. Birlikte güzel isler yapacagimiza inaniyoruz” dedi.

Heyet daha sonra belediye binasindaki Uluslararasi Pismis Toprak Sempozyumu eserlerini gezdi. Ardindan ise Tepebasi Belediyesi’nin birinci nesil Türkiye’deki ilk ve tek akilli sehir projesi uygulama alani olan Melih Savas Yasam Köyü’ndeki Alzheimer Konukevi’ni inceledi.

Heyet ayrica Eskisehir ziyaretlerinde is dünyasi temsilcileriyle de görüstü.
Kaynak: İHA