Ercis'te Devlet Bahçeli Millet Bahçesi Açildi

Van’in Ercis ilçesinde yapimi tamamlanan Devlet Bahçeli Millet Bahçesi, Yüzüncü Yil Atatürk Millet Parki, Aile Destek Merkezleri ve kadin girisimciler satis stantlarinin toplu açilisi yapildi.

Ercis'te Devlet Bahçeli Millet Bahçesi Açildi
Açilis töreninde konusan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Baskan Yardimcisi Kamil Aydin, yapilan hizmetlerde emegi geçenlere tesekkür ederek, "Birlik, beraberlik içinde daha nice güzel seylere hep beraber yürüyecegiz Allah’in izniyle. Yeter ki saflarimiz sik olsun, yeter ki su al bayragin altinda serefle makamimiz ne olursa olsun yegane amacimiz bu kadim millete, bu büyük millete hizmet etmek olsun" dedi.

Ercis’in il olmayi hak ettigini de söyleyen Aydin, "Ercis’in il olma talebi gelirse benim böyle bir seye hayir deme gibi bir lüksüm olamaz. Ercis bunu yillar önce hak etmisti zaten. Ercis bunu ziyadesiyle hak etmisti. Allah’in izniyle böyle bir durumda biz gerekli destegi saglariz, üzerimize düseni yapariz" diye konustu.

MHP Ercis Ilçe Baskani Fatih Köroglu ise, "Karakoyunlulara baskentlik yapmis olan yesil ile mavinin birlestigi Ercis’e ve 2023 yilinda yapimi tamamlanan Dr. Devlet Bahçeli Millet Bahçesi’nin açilisina hos geldiniz, sefalar getirdiniz" dedi.

AK Parti Ercis Ilçe Baskani Muhlis Yesilbas da, Ercis’in her haliyle il olmaya hazir oldugunu ifade ederek, "Bu hayalin gerçeklesmesi hususunda halkim adina, sehrim adina desteklerinizi istirham ediyorum" dedi.

Ercis Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Nuri Mehmetbeyoglu, "Yesili ve mavinin baskenti Ercis, tarih boyunca pek çok savaslarin güzergahinda olan ve zaferlerin otagi olmus bir yerdir. Emrah ile Selvihan’in askiyla baslayan bu kadim topraklar, ayni zamanda ayni askla yesil ve mavinin en güzel tonlarinin bir araya geldigi önemli bir yerdir. Bu topraklar iki bin yillik kadim tarihiyle birçok kültüre ve uygarliga baskentlik yapmistir. Türkiye’miz birdir. Ilçemiz yaklasik 250 bin nüfusuyla birçok ilçemizle beraber bölgemizin en önemli merkezi ve ayni zamanda cazibe merkezidir. Bu noktada ilçemizde nüfus yogunlugunun fazla oldugu yerlerde millet bahçeleriyle cazibe alanlari olusturmaya basladik. Bulunmus oldugumuz saha Sahilkent Mahallesi olarak bilinmekte bulunan bu sahada iki büyük millet parki ve millet bahçesini yapmanin mutlulugunu yasiyoruz. Bu anlamda Doktor Devlet Bahçe Millet Bahçesi, bir Anadolu’nun besigi olarak tasarlandi. Projemiz yaklasik 50 bin metrekare içerisinde bulunup, 2 bin yillik kadim Türk devletlerine ait bayraklari, devlet ricalinde ve demokrasi tarihimize tarihin altin sayfalarina isimlerini yazdiran sekiz devlet büyügümüzün abide ve kitabelerinden olusmaktadir. Bu projenin hayata geçirilmesinde destek ve katkilarindan dolayi Türkiye yüz yillik sahlanisa sahit oldugumuz bu günlerde sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan Beyefendi’ye, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Baskanimiz, Türkmen beyimiz sayin Doktor Devlet Bahçeli Beyefendi’ye, önceki dönem Çevre ve Sehircilik Bakanimiz sayin Murat Kurum Beyefendi’ye, Türkiye yüzyilinin kabinesinin ilk Çevre ve Sehircilik Bakani olan sayin Mehmet Özhaseki Beyefendi’ye, sayin Valimiz Doktor Ozan Balci Beyefendi’ye, AK Partili kiymetli milletvekillerimiz sayin Kayhan Türkmenoglu’na, sayin Burhan Kayatürk’e sükranlarimi sunuyor, hepinizi saygiyla selamliyorum" dedi.

Konusmalarin akabinde okunan dua ile millet bahçesinin açilisi yapildi. MHP Genel Baskan Yardimcisi Aydin, vatandaslarla birlikte millet bahçesini gezerek, onlarla sohbet etti. Aydin, kendi adinin verildigi bir fidani da dikerek can suyu verdi. Daha sonra Aile Destek Merkezleri ve kadin girisimciler satis stantlarinin açilisi yapilarak, standalar gezildi.
Kaynak: İHA