Kayseri Seker'den Çiftçe Açilis

Kayseri Seker’in Gemerek’e kazandirdigi Tarim Market ve akaryakit istasyonu düzenlenen törenle hizmete açildi. Gemerekli çiftçilerin yogun ilgisi altinda gerçeklestirilen açilis töreninde konusan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Baskani Hüseyin Akay; "Gemerek’e deger katan böyle bir tesisi kazandirmanin gururunu yasiyoruz" dedi.

Kayseri Seker'den Çiftçe Açilis
Kayseri Seker, Sivas’in Gemerek ilçesinde 2018 yilinda kurdugu besi çiftliginin ardindan bir adim daha atarak Tarim Market ve akaryakit istasyonunu hizmete sunmasi, bölge çiftçileri tarafindan memnuniyetle karsilandi. Isletmeciligini Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin yapacagi Tarim Market ve akaryakit istasyonunun açilis törenine Gemerek Kaymakami Muhammed Taha Büyükserin, Ilçe Jandarma Bölük Komutani Ercan Baltaci, Emniyet Müdürü Hüseyin Baba, Tasiyicilar Kooperatifi Baskani Mehmet Sarihan, Ilçe Müftüsü Harun Kiliç, Tarim Ilçe Müdürü Atakan Özdemir Ak Parti ve MHP Ilçe Baskanlari Çagri Balci ve Oguzhan Öztürk, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Baskani Hüseyin Akay, Kayseri Seker Yönetim Kurulu Baskani Hursit Dede, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi ve Kayseri Seker Yönetimi, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Müdürü Mesut Karabulut, Kayseri Seker Genel Müdürü Ismail Gedik ile çalisanlar ve çok sayida çiftçi katilim sagladi. Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan açilis töreninde konusan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Baskani Hüseyin Akay su görüslere yer verdi;

"Gerçekten mutlu, gururlu bir gün yasiyoruz. Bu tesis Kayseri Seker tarafindan yapildi. Kayseri Pancar Kooperatifi ortak disi bir satis yapacagi tesisi ilk defa kazandirmis oldu. Bu Pankobirlik camiasinda da bir ilk, bunu basariyor olmak bizim için gerçekten gurur vesilesi.”

1470 metrekare alan üzerinde insa edilen ve 25 milyon TL’ye mal olan tesis çiftçilerin yani sira bölge halkinin da ihtiyaçlarini karsilayacak olup, istihdama da önemli katki saglayacagina vurgu yapan Baskan Akay, konusmasina söyle devam etti;

"Gemerek’in girisindeki bu güzel tesis el birligi ile insallah çok basarili hizmetler yapacak. Kayseri Seker, çiftçimizin üretimine her türlü destegi elinden geldigi kadar sagliyor. Yani pancar ekimi için tohumdan tutunda gübre ihtiyaçlarina kadar zamaninda ve yeterince Kayseri Seker tarafindan karsilandi. Arkasindan avans takvimi açiklandi ve bir gün sapmadan her türlü ihtiyaci zamaninda karsilaniyor bilin ki Türkiye de bunu yapabilen yegâne sirket Kayseri Seker. Bunu iftiharla söylüyorum; Biz büyük bir Kayseri Seker Ailesiyiz, çiftçisiyle, çalisaniyla, yönetimiyle birlik bütünlük içerisinde, el birligi ile omuz omuza vererek, isimize samimiyetle sahip çikarak bu basariyi elde ediyoruz. Cenabi Allah bu birligin, bütünlügün bereketini bize ihsan ediyor. Biz çiftçimize karsi sorumluyuz. Allah emeklerimizi zayi etmesin, bereketli eylesin bu tesislerimizi hepimize hayirli ugurlu eylesin, emegi geçenlerden Allah razi olsun."

Gemerek Kaymakami Muhammed Taha Büyükserin ise konusmasinda; "Burada sadece bir tesis açilisi degil ayni zamanda bizim için çok kiymetli olan Kayseri Seker Fabrikasinin çiftçileri ve yönetimi ile bir araya gelmesi bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Baskanimiz sag olsun buraya tesrif etmisler, çiftçilerimiz ile bir araya gelmisler. Insallah artan verimle tarim anlaminda bu sekilde devam edecegiz. Yeni tesisimiz ilçemize hayirli olsun. Allah bol bereketli kazançlar nasip etsin" dedi.

Açilis töreni kurdele kesiminin ardindan ilçe müftüsü Harun Kiliç’in yaptigi dua ve kurban kesimi ile sona erdi.
Kaynak: İHA