Kamu Basdenetçisi Seref Malkoç Pendiklilerle Bulustu

Kamu Basdenetçisi Seref Malkoç, ’Ombudsman Pendiklilerle Bulusuyor’ programinda yaptigi konusmada, “Milletimiz her seyin en iyisine layik. Türk milleti var oldugu günden beri bunu göstermistir. Özellikle de 15 Temmuz 2016 gecesi yasananlar dünyada hiçbir milletin kolay kolay gögüs geremeyecegi karsi çikamayacagi bir olaydir” dedi.

Kamu Basdenetçisi Seref Malkoç Pendiklilerle Bulustu
Kamu Basdenetçisi Seref Malkoç, "Ombudsman Pendiklilerle Bulusuyor" programinda vatandaslarin sorunlarini dinledi, taleplerini aldi. Pendik’te Yunus emre Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen programda, Kamu Denetçiligi Kurumunun tanitim filmi izletildi.

Pendik Belediye Baskani Ahmet Cin, "Biz Pendik’teki STK’larimizla muhtarlarimizla diger kurumlarimizla beraber olmayi yegledigimiz bir yönetim tarzini belirliyoruz. Onlarin bir sorunu oldugu zaman destek konusunda olsun baska bir konuda olsun zaten beraber hareket ettigi kendine has özelliklerini devam ettiren bir ilçeyiz. Dolayisiyla ben buradaki tüm hemserilerime buradaki katilimlardan dolayi tesekkürlerimi sunuyorum. Böyle bir bilgilendirme toplantisi bizim için aydinlatici olacaktir” dedi.

Istanbul Vali Yardimcisi Halil Avsar, "Ombudsmanlik olarak da bilinen kamu denetçiligi kurumu idarenin isleyisi ile ilgili sikayetler üzerine idarenin her türlü eylem ve islemine tavir ve davranisina insan haklarina dayali adalet anlayisi içinde hukuka hakkaniyete uygunluk yönünde incelemek arastirmak ve idareye önerilerde bulunmakla ilgili olarak kamu denetçiligi kurumu Türkiye’nin çok önemli bir boslugunu doldurmaktadir” dedi.

Kamu Basdenetçisi Seref Malkoç, “Bu kurum izlediginiz gibi yeni bir kurum. Ana görevi sizin aldiginiz kamu hizmetlerinde sizin aldiginiz hizmetlerde eger bir memnuniyetsizliginiz varsa veyahut da daha iyi olmasini istiyorsaniz veya karsilastiginiz bir hukuksuzluk varsa mahkemeye gitmeden bunlari düzeltmek için kurulmus olan bir kurum. Kamu denetçiligi kurumuna basvurmak gayet kolay ister mektup yaz ister faks çek ister otur bilgisayarda derdini anlat, gerisini bizim kurum hallediyor. Kamu denetçiligi kurumuna yapilan basvurular en geç 6 ay içinde karara baglaniyor. Milletimiz her seyin en iyisine layik. Bunu tarihten biliyoruz. Türk milleti var oldugu günden beri bunu göstermistir özellikle de 15 Temmuz 2016 gecesi yasananlar dünyada hiçbir milletin kolay kolay gögüs geremeyecegi karsi çikamayacagi bir olaydir. Bir grup eskiyalik yapan, devletin gücünü kamu otoritesini zorla demokrasi disi unsurlarla elde edip ardindan da milletin mesru oylariyla seçilmis olanlari silah zoruyla iktidardan indirmeye çalistilar. Bu milletin vergileri ile alinan uçaklari kaldirdilar insanimizi sehit ettiler” dedi.

Konusmalarin ardindan Malkoç ve programa katilan diger kamu denetçileri, katilimcilarin talep ve sorunlarini dinledi.
Kaynak: İHA