Gençler Yazin Spora Doyacak

Balikesir Valiligi öncülügünde Balikesir Gençlik ve Spor Il Müdürlügü, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü, Il Milli Egitim Müdürlügü, Il Müftülügü ile Balikesir Büyüksehir Belediyesi’nin katilimiyla düzenlenen Yaz Spor Okullarinin açilis töreni Kurtdereli Spor Salonu’nda gerçeklestirildi.

Gençler Yazin Spora Doyacak
Yaz döneminde gerçeklestirilecek yaz spor okullari ile özellikle maddi imkani olmayan, kirsal bölgelerde yasayan, koruma ve bakim altindaki çocuklar ve Kur’an kurslarina giden 5-18 yas arasindaki çocuk ve gençlerle engelli bireyleri spor branslariyla tanistirmak, onlari kötü aliskanliklardan korumak, ayni zamanda da yetenekli olan çocuk ve gençlerin de tespit edilerek basarili birer sporcu yetistirilmesini amaçlayan proje kapsaminda 37 spor bransinda 18 binin üzerinde çocuk ve gence ulasilmak isteniyor.

Kurtdereli Spor Salonunda yogun bir katilimla gerçeklestirilen Yaz Spor Okullarinin açilisi saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Yaz Spor Okulu ögrencilerinin seremoni geçisiyle devam eden programda daha sonra protokol konusmalari yer aldi. Konusmalarin ardindan sporcularin çesitli branslarda yaptigi gösterilerle devam eden açilis töreni Yaz Spor Okullarina katilan çocuk ve gençlere sart, tisört ve antrenman filesi dagitimiyla sona erdi.

“Çocuk ve gençler bu yaz spora doyacak”

Yaz Spor Okullarinin açilis töreninde ilk olarak konusan Gençlik ve Spor Il Müdürü Adem Özalp, çocuklari ve gençleri sporla kötü aliskanliklardan uzaklastirmak istediklerini belirterek, “Gençlik ve Spor Bakanligimiz tarafindan her yil 81 ilimizde düzenlenen GSB Spor Okullari, GSB Engelsiz Spor Okullarimiz ve “Yüzme Bilmeyen Kalmasin” projemizi bu yil Valiligimiz koordinesinde kaymakamliklarimiz, Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürlügü, Milli Egitim Müdürlügü, Il Müftülügü ve ilçe belediyelerimizin katkilariyla bu yil 20 ilçemizde 37 bransta ücretsiz olarak kurslarimizi baslatmis bulunuyoruz. Yaza Hareketli Giriyoruz sloganiyla yaptigimiz spor okullarimiz 49 tesiste 14 portatif havuzumuzda, 5-18 yas çocuk ve gençlerimize spor yaptirmanin heyecani ve gururunu yasiyoruz. Çocuklarimiz ve gençlerimizin yaz tatilini spor ile geçirmelerini, zamanlarini dogru degerlendirmelerini, sporu hayatlarinin bir parçasi haline getirmeleri, saglikli bir yasam sürmelerini, fiziksel ve zihinsel gelisimleri ile sosyal iliskilerine katki saglamak, yeteneklerini ortaya çikarmak amaciyla spor okullarimizi baslatiyoruz. Devletimizin insa ettigi modern spor salonlari, yüzme havuzlari, antrenman salonlari ve gençlik merkezleri ile daha iyi sartlarda tecrübeli ve donanimli antrenörlerimiz esliginde sizlere daha iyi hizmet vermek için hep birlikte çalisiyoruz. Sevgili çocuklar ve gençler; sizler yarinin kurucularisiniz. Önünüzde sporla iç içe mutlu, uzun bir ömür var. Bugün yapilan her hizmet, insa edilen her bir tesis, açilan her okul sizlerin yararlanmasi içindir. Bu yaz spor okulu döneminde de birbirinden eglenceli farkli branslar ve sizlere egitim verecek degerli antrenörlerimizle bulusarak spora doyacaksiniz” diye konustu.

Gençlik ve Spor Il Müdürü Adem Özalp konusmasinin sonunda kendileri her zaman destek olan basta Vali Hasan Sildak olmak üzere kurum ve kuruluslarin yetkililerine tesekkür etti.

Yücel Yilmaz: “Sampiyon sporcular yetistirmeye devam ediyoruz”

Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz ise törende yaptigi konusmada çocuk ve gençlerin sporla gelisimlerini tamamladigini hatirlatti. Yilmaz, “Güzel olan her sesin arkasinda bir emek vardir. Bir baga, gül bahçesine girdiginizde altinda tohumlama, sürme, sulama, budama vardir. Güzel bir sehrin de mutlaka altinda emek veren vali, kaymakam, ilçe belediye baskani, veli, egitimci, antrenör vardir. Yaz okullari güzel bir sey yapmak için, hepiniz için planlanmis bir etkinlik. Velilerimiz destek oldugu için, ögrencilerimiz katildigi için basta tesekkür etmek istiyorum. Ama yaz okullari Balikesir’i baska bir noktaya tasiyor. Yaz Spor Okullari ögrencilerimizin tercih edecegi branslari, spor hayatlarini ve gelecege daha iyi hazirlanmalari bir temel olusturuyor. Ben burada basta il müdürümüz olmak üzere tüm emegi geçen antrenörlerimize tesekkür ediyorum. Ben gerçekten gezen bir belediye baskaniyim Türkiye Belediyeler Birligi Baskani olunca da hangi belediye ne is yapiyor görüyorum, hangi vali nerede ne is yapiyor onlari da takip ediyoruz. Balikesir de baska bir güzel. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. 18 binin üzerinde sporcumuz yaz spor okullarina kayit yaptirdi ve yüzmeden atletizme spor okullarina katiliyor. Bakin, ben 9 yil önce Balikesir Karesi ilçesi belediye baskani oldugumda Alparslan Türkes Spor Tesisleri yeni yapilmis, bize teslim edilmisti. Biz 5 yillik süre içerisinde 7 binin üzerinde lisansli sporcuyla spor salonu, tenis kortu, yüzme havuzu, atletizm pisti, her seyiyle beraber 7 bine yakin lisansli ögrenciyle orayi Dinçer Orkan baskanimiza devrettik. Su anda Balikesir’de sampiyonlar çikmaya basladi, 9 yilda ancak yetisti. Bir ögrencimizi Amerika’ya burslu gönderiyoruz, sampiyonlara ödüller veriyoruz, hepsine yetisiyoruz. Il genelinde su anda da her yerde sampiyonlarimiz yetismeye basladi.

32 ayri spor bransinda Türkiye, dünya, olimpiyat sampiyonlari yetistirmeye çalisiyoruz. Hedeflerimiz var, Balikesir’i güzel bir il yapalim. Ama burada bulunan velilerimizin destegine ihtiyacimiz var. Sürdürülebilirlik çok önemli. Basari bir anda gelmiyor. Devam etmelerini tesvik etmemiz gerekiyor ve disiplin hayatin her alaninda olmasi gereken bir sey. Hayatiniz spor olsun, yaza hareketli giriyoruz” ifadelerini kullandi.

Vali Hasan Sildak: “Bütün kurumlar bu organizasyonda bir araya geldi”

Balikesir Valisi Hasan Sildak da törende yaptigi konusmada Yaz Spor Okullarinin hayata geçirilmesinde emegi geçenlere tesekkür etti. Vali Sildak, “Yaz aylarina girdigimiz bu dönemde spor okullarimizin açilis töreniyle yaza çok hareketli gidiyoruz. Balikesir pek çok alanda oldugu gibi spor alaninda da adindan söz ettiren, basarilarina yenilerini ekleyen sürekli gelisme gösteren bir vilayet. Bu basari kendiliginden gelismiyor, kendiliginden olusmuyor. Bunun pek çok sebebi var. Bu sebeplerin en basinda da kurumlarimizin destegi geliyor. Bu destegi, bu organizasyonda da görüyoruz. Aslinda önceki yillarda yaz spor okullari Gençlik Spor Bakanligimizin, il müdürlüklerimizin, ilçe müdürlüklerimizin kendi çapindaki çabalariyla sekillenen çok güzel etkinliklerle süslenen ama bir ölçüde de yetersiz kalan çalismalardi. Bu yil en basta Büyüksehir Belediyemizin katilimi, diger kurumlarimiz yani Milli Egitim Müdürlügümüz, Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürlügümüz ve Müftülügümüzün de istirakiyle toplumumuzun çok daha genis kesimlerine yayilacak, daha güzel bir faaliyet haline gelecek. Katki saglayan herkese tesekkür ediyorum. Büyüksehir Belediyemizin öncelikle spor alaninda; sadece yaz spor okullarinin desteklenmesi degil sporcu yetistirmesi ve altyapi olusturulmasi anlaminda son derece büyük katkilari var. Bunlari takdir ediyoruz, tesekkür ediyoruz. Büyüksehir Belediye Baskanimiz ilçe belediye baskanlariyla birlikte bir bütün olarak spora büyük katkilar sagliyorlar. Gençlik Spor Müdürlügümüze; il müdürümüz basta olmak üzere bütün kadrosuna, bütün ekibine, ilçe belediyelerimize, kaymakamlarimiza yaz spor okullarina verdikleri desteklerden dolayi tesekkür ediyoruz. Burada görev alacak olan tüm spor insanlarina, antrenörlere, hocalara simdiden basarilar diliyorum. Çocuklarini sporla bulusturan, sporu tercih eden, saglikli bir hayat için, saglikli bir toplum için spor diyen bütün velilerimizi de kutluyorum” dedi.

Açilis töre yapilan konusmalarin ardindan sporcularin yaptiklari gösteriler büyük bir heyecanla izlenirken, yaz spor okulu ögrencilerine malzeme dagitimiyla sona erdi.
Kaynak: İHA