Çomar Baraji'nin Çevresine Mesire Alani Açildi

Çorum Belediyesi tarafindan Çomar Baraji’nin çevresinde olusturulan mesire alani hizmete girdi.

Çomar Baraji'nin Çevresine Mesire Alani Açildi


Çomar Baraji’nda yapilan çevre düzenlemesiyle baraj etrafinda bulunan atil alanlar mesire alanina dönüstürüldü. Bu çerçevede bölgenin etrafi tel örgülerle kapatilirken yeni olusturulan piknik alanina kamelyalar, barbeküler, spor alanlari yapilirken bir seyir terasi da mesire alanina kazandirildi. Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, Çorum’a yeni bir mesire alani kazandirmanin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.

Mesire alaninin bir ay süreyle ücretsiz olacagini açiklayan Asgin, “Bugünden itibaren burasi ücretsiz olacak. Bir aydan sonra Siklik Tabiat Parki’nda oldugu gibi sembolik bir ücret koyacagiz. Çünkü burada hizmetler tam olsun istiyoruz.” dedi.

Bölgede alkolün yasak oldugunu hatirlatan Asgin, kimsenin özgürlügüne müdahale etmediklerinin altini çizdi.

Baraja serinlemek için girenleri de uyaran Asgin, “Çok güzel bir ortam oldu, ancak bir uyarimiz var, baraja girmek tehlikelidir. Hemserilerimiz bizi üzmesinler. Çorum’da birçok havuzumuz var. Sehrimizde yeterince havuz imkani var. Baraja serinlemek için girmeyin, tehlikeli ve yasak. ‘Serinlemek için girdigi barajda boguldu’ gibi bir cümleyi duymak istemiyoruz. Burayi sadece seyredelim. Suya girmek gerçekten büyük bir tehlike arz ediyor. Hem ailelerinizi hem bizleri üzmeyin” seklinde konustu.

Açilis yapilmadan mesire alanina gelenlerin de kitlesinin degistigine dikkat çeken Asgin, bölgeye bir seyir terasi ve fotograf alani olusturduklarini sözlerine ekledi.

Vali Mustafa Çiftçi de bölgede denetimlerin siklastirilmasi için güvenlik güçlerine talimat verecegini ifade etti.

Çomar Baraji’nda halkin nefes alabilecegi, vatandaslarin aileleriyle piknik yapabilecekleri, stres atabilecekleri güzel bir mekan olusturuldugunu anlatan Çiftçi, “Bu huzur ortaminin devam etmesi için Valilik olarak buradaki denetimlerimizi siklastiracagiz. Gerek emniyet gerek jandarmadaki arkadaslara iletecegim ve buradaki uygulamalari artiracagiz. Insanimizin huzurunu bozmaya yönelik tesebbüsler varsa onlari engelleyecegiz. Istiyoruz ki insanlar burada hosça zaman geçirsinler” diye konustu.

Programa AK Parti Çorum il Baskani Murat Günay, Düvenci Belediye Baskani Necmettin Yalçin, Il Genel Meclisi Baskani Mehmet Bektas ve muhtarlar katildi.

Kaynak: İHA